Nog eens vier Jeugdlintjes uitgereikt!

De laatste vier jeugdhelden zijn gehuldigd voor hun bijzondere inzet: Isis Thorissen, Tess Lotens, Dana Lotens en Salma Mohamed Tantawy. Eerder ontvingen drie andere jonge helden op 20 november al een Jeugdlintje van burgemeester Jeroen Dijsselbloem voor hun bijdrage aan onze stad. De namen van al deze jonge helden krijgen een plekje in de ‘Heldentunnel’ bij de Kruisstraat.

Isis Thorissen (18 jaar)

Isis voetbalt al sinds haar vijfde levensjaar bij voetbalclub FC Eindhoven AV. Vanaf haar 12e begon ze met het fluiten en begeleiden van wedstrijden van jeugdteams en op haar 14e slaagde ze er al in om haar diploma als verenigingsscheidsrechter te behalen. Iedere week stond ze met alle betrokkenheid aan het veld en stopte ze hier de nodige uren in. Op haar 17e behaalde ze het officiële scheidsrechterdiploma SOIII bij de KNVB. Op dit moment studeert Isis in Arnhem, maar nog altijd komt zij de club met alle plezier een handje helpen. De club is blij met zo’n betrokken en standvastige jeugdvrijwilliger als Isis.

Isis en wethouder poseren met Jeugdlintje

Tess (13), Dana (11) en Salma (14)

Tess, Dana en Salma redden dit jaar zwemmend het leven van twee jongens. Een heldendaad, die veel impact heeft op de levens van alle betrokkenen. De gemeente is trots op hun daadkracht en doorzettingsvermogen. 

Tess, Dana en Salma samen met hun Jeugdlintje

Positieve bijdrage

Het Jeugdlintje is een waardering voor jongeren die iets bijzonders hebben gedaan voor de Eindhovense samenleving. Met het Jeugdlintje stimuleren we jongeren om goed werk voor anderen te doen en zetten we ze in het zonnetje. Het gaat dan bijvoorbeeld om kinderen die langere tijd hulp bieden aan ouderen, zieken of eenzamen. Of jongeren die zich inzetten als vrijwilliger, een leven hebben gered of een actie hebben opgezet voor een goed doel, hun buurt of de maatschappij. 

Ken jij zo’n jonge held tussen de 6 en 18 jaar? Geef hem of haar alvast op voor het Jeugdlintje 2024 via www.eindhoven.nl/jeugdlintje.

Stel je vraag