Veilig en vlot door de stad

Veilig en vlot door de stad. Dat willen we allemaal. Wanneer het druk is, is het wel eens lastig om over te steken. Op drukke plekken zorgen verkeerslichten ervoor dat voetgangers, fietsers en automobilisten kunnen oversteken of invoegen. Op deze pagina lees je hoe we dat regelen en waarom we dat zo doen. We zijn heel benieuwd naar jouw vragen en ideeën hierover. Je kunt ze stellen aan onze verkeersmedewerkers via de verkeerslichtenkaart.

Veelgestelde vragen en antwoorden

Verkeerslichten in Eindhoven

Heb jij een vraag, verbetering of ben je blij met iets en wil je dat delen?

Soms moet je wachten voor een verkeerslicht en lijkt dat echt niet nodig. Heb jij een tip of top over verkeerslichten in Eindhoven? Die horen we heel graag. Juist met jouw ideeën kunnen we zorgen dat het verkeer in Eindhoven zo vlot en veilig mogelijk rijdt. Of heb je een vraag? Stel die ook gerust!

Wat willen we bereiken?

Verkeerslichten zijn belangrijk voor de veiligheid en doorstroming van het verkeer. Je wilt je snel én veilig kunnen verplaatsen met de auto, fiets of in het openbaar vervoer. Het liefst ook nog duurzaam, want ook daarin hebben we als stad een verantwoordelijkheid.

Voor het verkeer hebben we 4 doelen gesteld:

  • Verkeer kan zo snel en goed mogelijk doorrijden.
  • Mensen kunnen altijd veilig deelnemen aan het verkeer.
  • We willen nieuwe technieken en ideeën uitproberen.
  • We willen de luchtkwaliteit verhogen en de CO2-uitstoot verlagen


Het is ook belangrijk dat íedereen veilig kan lopen, fietsen of autorijden binnen Eindhoven. Bij scholen en bij seniorenwoningen zijn de verkeerslichten daarom anders ingesteld dan in de binnenstad. Bij iedere oversteek en kruising houden we rekening met wie daar het meest komen.

Video's

Grote evenementen en het verkeer

  

Doorstroming bij kruispunten

 

Groen licht voor voetgangers

Verkeerslichtenkaart fietsers

Groene Golf