Chat met ons

Genneper Parken

Het gebied Genneper Parken in Eindhoven is één van de grootste parken in Nederland en is gelegen in het zuiden van de stad. In het historische beekdallandschap vind je onder andere de Genneper Watermolen, het Clarissenklooster en Eindhoven Museum. Naast kunst en cultuur biedt het park veel sport- en recreatiegelegenheden. Hierover lees je meer op eindhovensport.nl.

De komende jaren gaan verschillende ontwikkelingen plaatsvinden in en rondom Genneper Parken. Op deze pagina vind je informatie over de verschillende projecten.

 • Nieuwbouw Tongelreep

  De gemeenteraad heeft definitief groen licht gegeven voor de nieuwbouw van zwembad De Tongelreep. Meer informatie vind je op eindhovensport.nl.

 • Voormalig MEC

  Al langer hebben de gemeente en andere belanghebbenden van de Genneper Parken de wens om deze locatie aan te pakken en zoveel mogelijk groen en landschap toe te voegen.

 • Museumpark VONK*

  Museumpark VONK* staat voor de doorontwikkeling van het PreHistorisch Dorp en het Eindhoven Museum. 

 • Gebouw P en R Genneper Parken met rijdende bus ernaast

  P+R Genneper Parken

  P+R Genneper Parken is open voor bezoekers. Kom je uit het zuiden met de auto naar de stad? Parkeer dan aan de rand van de stad. 

 • Luchtfoto van het sportpark in de Genneper Parken

  Elysion gaat niet door

  Het geplande congrescentrum bij Hotel Van der Valk Eindhoven komt er niet. Van der Valk ziet af van de bouw van het centrum dat ruimte zou bieden aan 1.500 bezoekers.