Rijbewijs

Let op
  • Voor een aantal producten en diensten zijn vanaf maandag 20 juli de openingstijden verruimd. Meer informatie lees je in het nieuwsbericht hierover.
     
  • Door de coronamaatregelen is het niet voor iedereen mogelijk om het rijbewijs op tijd te verlengen. De Europese Commissie heeft daarom besloten om de geldigheid van alle EU-rijbewijzen, die in de periode vanaf 1 februari tot en met 30 november 2020 verlopen, met negen maanden te verlengen. Deze coulanceregeling van negen maanden gaat in op de dag dat het rijbewijs verloopt. Het verlengen van het rijbewijs blijft gewoon mogelijk. Meer informatie hierover vind je op rijksoverheid.nl.

Je rijbewijs verlengen of een categorie laten toevoegen? Dat kan online. Je hoeft dan maar 1 in plaats van 2 keer naar de gemeente te komen: alleen om het op te halen. Meer informatie over het online aanvragen vind je verderop op deze pagina onder het kopje Hoe kan ik mijn rijbewijs online verlengen?

Vraag je voor het eerst een rijbewijs aan? Of wil je het rijbewijs niet online verlengen? Kom dan naar de balie. Maak hiervoor online een afspraak of telefonisch (14 040). 
Je kunt voor de aanvraag ook zonder afspraak aan de balie terecht op maandag van 17.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur.

Let op!

Om je rijbewijs online te kunnen verlengen heb je de DigiD-app nodig. Die app voert een eenmalige controle van je identiteitsbewijs uit. Daarvoor heb je een apparaat met NFC-lezer nodig. Bijvoorbeeld een smartphone (meeste Android-toestellen, iPhone 7 en nieuwer).

Doe je het toch liever aan de balie? Maak dan online of telefonisch (14 040) een afspraak.

Stap voor stap

  1. Verleng je rijbewijs online of maak een afspraak om langs te komen.
  2. Vraag je rijbewijs aan.
  3. Je krijgt na betaling een ontvangstbewijs.
  4. Uiterlijk na 5 werkdagen haal je je rijbewijs op.