Natuur- en duurzaamheidseducatie

Kinderen kunnen veel in de natuur ontdekken en daar ook van leren. Door met de klas de natuur in te gaan en/of voorbeelden uit de omgeving mee te nemen naar school, ga je op een interactieve manier aan de slag met thema’s zoals natuur en duurzaamheid. In Eindhoven liggen er veel mooie plekken in de omgeving van scholen. Ook zijn er verschillende organisaties en deskundige vrijwilligers die je kunnen helpen.

Waar vind ik meer informatie?

Speciaal voor het Eindhovense basisonderwijs is er het boekje Natuurlijk leren dat je hieronder vindt. Hierin staat meer informatie over natuur- en duurzaamheidseducatie en een overzicht van het aanbod. Veel activiteiten zijn gericht op basisschoolkinderen, maar ook voor middelbaar onderwijs kan het heel leuk en leerzaam zijn. Iets gevonden? Geef je rechtstreeks op bij de aanbieder.

Mocht er interesse zijn in een activiteit die niet in de folder staat, maar wel past in het gedachtegoed van natuur- en duurzaamheideducatie, dan kunnen we altijd kijken of het te organiseren is. Stuur dan een email naar NDE@eindhoven.nl.