Hulp bij geldzorgen

De gemeente ziet dat veel Eindhovenaren geldzorgen hebben. Samen met partners in de stad gaan we aan de slag om te voorkomen dat inwoners in de problemen raken. Inwoners die al problemen hebben door een laag inkomen of schulden helpen we om stap voor stap hun situatie beter te maken.

Zorgen hebben over geld kan iedereen overkomen. Bijvoorbeeld wanneer je door de coronacrisis je baan bent verloren of als ondernemer minder inkomen hebt. Veel inwoners raken door alle rekeningen, toeslagen en abonnementen het overzicht over hun financiën kwijt en komen zo steeds verder in de problemen.

Hulp bij geldzorgen

Geldspecial

Elke drie maanden maken we samen met het Nibud een Geldspecial. Twee pagina’s met informatie en tips over geldzaken. Je vindt de Geldspecial in Groot Eindhoven en wordt huis-aan-huis bezorgd. Je kunt hieronder de online versie lezen.

De Geldkrant

We hebben samen met het Nibud de GeldKrant gemaakt. Heb je geldzorgen of heb je misschien vragen over geld? De GeldKrant staat boordevol nuttige tips en informatie over geldzaken. De artikelen uit de Geldkrant kun je ook online lezen.

Het Bouwdepot: een steun voor kwetsbare jongeren

Samen met de stichting Het Bouwdepot zet de gemeente Eindhoven zich in voor kwetsbare jongeren. Het gaat om een groep van ongeveer 30 jongeren, tussen de 18 en 21 jaar waarvan de ouders niet in staat zijn hulp en/of steun te bieden. 

Het Bouwdepot in Eindhoven begeleidt de kwetsbare jongeren bij het voorkomen van schulden en dakloosheid. De jongeren krijgen financiële steun en hulp bij het opstellen van persoonlijke doelen en afspraken. Eindhoven is de eerste stad in Nederland waar het project wordt uitgevoerd. Kijk voor meer informatie op de website van de stichting Het Bouwdepot.