Verblijf je het komende half jaar langer dan 4 maanden in Nederland? Geef je verhuizing vanuit het buitenland dan door via Verhuizen vanuit het buitenland | Gemeente Eindhoven
Wat heb ik nodig bij de registratie?
Ben je ouder dan 16 jaar?
Neem de volgende papieren mee naar de balie:
- je geldige identiteitsbewijs (paspoort of identiteitskaart).
- een ingevuld formulier voor het verzoek tot inschrijving. Je vindt het formulier op de website van de Rijksdienst van Identiteitsgegevens.
BSN aanvragen voor je kind
Wil je een BSN aanvragen voor je kind (tot 16 jaar)? Kom dan samen met je kind naar de balie en neem mee:
- originele geboorteakte van je kind waar je als ouder in bent genoemd. Deze akte mag niet ouder zijn dan 6 maanden;
- geldig identiteitsbewijs van jou als de ouder die met het kind meekomt;
- geldig identiteitsbewijs van je kind.
Wat kost de registratie?
De registratie als niet-ingezetene is gratis. Je ontvangt bij de registratie een bewijs van inschrijving.
Hoe kan ik mijn gegevens wijzigen in de RNI?
Wil je het adres aanpassen waarmee je in de Registratie Niet-Ingezetenen ingeschreven staat? Dit kan online! Vul het formulier Adres in het Register niet-ingezetenen wijzigen in, print en scan het en mail het, samen met een kopie van een geldig identiteitsbewijs, naar rni@eindhoven.nl. Versturen per post kan ook, naar Gemeente Eindhoven, Burgerzaken, Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven. De adresgegevens worden binnen 5 werkdagen gewijzigd.
Wil je andere gegevens in je RNI wijzigen? Maak dan online een afspraak en kom langs bij het Inwonersplein. De gegevens worden dan ter plekke gewijzigd.
Zorg ervoor dat je een veilige kopie van je identiteitsbewijs meestuurt. Maak gebruik van de KopieID app van de Rijksoverheid om fraude te voorkomen. Kijk voor meer informatie over de KopieID app en het veilig versturen van een kopie van je identiteitsbewijs op Rijksoverheid.nl.
Waar vind ik meer informatie over de RNI?
Je leest meer over inschrijving in de Registratie Niet-ingezetenen op rijksoverheid.nl. Ook vind je meer informatie op de website nederlandwereldwijd.nl (ook beschikbaar in het Engels)
Op de website government.nl vind je folders in andere talen. Daarin staat uitleg over alle acties die je na jouw aankomst in Nederland kunt doen.
Hoe meld ik (vermoedens van) arbeidsuitbuiting?
Heb je een vermoeden dat ergens sprake is van arbeidsuitbuiting of heb je ermee te maken, meld dit dan (anoniem) bij de Inspectie SZW. Op deze site staan meldingsformulieren in verschillende talen. Melden bij SZW kan ook via de balie van het Inwonersplein, waar medewerkers getraind zijn in het herkennen van situaties van arbeidsuitbuiting. Bekijk voor meer informatie de pagina Arbeidsuitbuiting.