Paspoort en identiteitskaart

Let op

Voor een aantal producten en diensten zijn vanaf maandag 20 juli de openingstijden verruimd. Meer informatie lees je in het nieuwsbericht hierover.

Thuisbezorgen
Ivm het coronavirus laten we aangevraagde reisdocumenten (id-kaart of paspoort) tijdelijk gratis thuisbezorgen tot 1 oktober 2020. Je hoeft daardoor één keer minder langs te komen. Je krijgt hier informatie over tijdens de aanvraagprocedure. We nemen de extra kosten voor onze rekening. 

Een paspoort of identiteitskaart (ID-kaart) is een reisdocument én een identiteitsbewijs. Iedereen ouder dan 14 jaar is verplicht een identiteitsbewijs te kunnen tonen.Woon je in Eindhoven, heb je de Nederlandse nationaliteit én in bezit van Digid? Dan kun je de aanvraag van een paspoort of ID-kaart sneller regelen door de aanvraag online voor te bereiden. Als je daarvoor kiest, dan hoef je geen afspraak meer te maken om de aanvraag bij de balie af te ronden maar staan we voor je klaar bij de snelbalie.

Wil je toch liever geen gebruik maken van de online voorbereiding? Maak dan online een afspraak of telefonisch via 14 040. Je kunt zonder afspraak aan de balie terecht op maandag van 17.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur.

Wil je weten wat de verschillen zijn tussen een paspoort en een identiteitskaart? Kijk dan op rijksoverheid.nl.

Stap voor stap

  1. Bereid je aanvraag online voor of maak een afspraak.
  2. Kom met de benodigde documenten naar het Inwonersplein.
  3. Kies bij de aanvraag eventueel voor bezorging of spoed en betaal alle kosten.
  4. Haal je paspoort/ID-kaart na 5 werkdagen op of wacht op de bezorging.