Chat met ons

Gezondheidsbeleid

Stel je voor… je zit lekker in je vel. Je hebt de mogelijkheid om te bewegen, gezond te eten en je hebt een fijne, groene woonplek. Je voelt je goed! De gemeente Eindhoven zet zich hier samen met partners graag voor in. Elke inwoner van Eindhoven een eerlijke kans op een gezonder en gelukkiger leven. Dat is waar we met z’n allen voor gaan.

In de Gezondheidsnota lees je meer over de gezondheidsthema’s, doelen en aanpak. In de uitvoeringsagenda vind je meer informatie over de uitwerking daarvan. Geen zin om alles te lezen? Er is ook een samenvatting: Publieksversie Gezondheidsnota.

Eindhovens preventieakkoord

In het Eindhovens Preventieakkoord werken 39 partners binnen zorg en welzijn, onderwijs, bedrijfsleven en anderen samen aan een gezonder, fitter en gelukkiger Eindhoven. We richten ons op de thema’s Rookvrij, Gezond Gewicht, Eenzaamheid en Alcohol en Drugspreventie. Het akkoord vormt een onderdeel van de Gezondheidsnota Eindhoven 2022-2025. 

DE STAP naar gezonder

STAP naar gezonder richt zich op het verbeteren van de gezondheid in de Brainportregio; dit zijn de gemeenten in het zuidoosten van Brabant. Aan de beweging doen al meer dan 100 organisaties (‘partners’) mee. Dit zijn bijvoorbeeld huisartsengroepen, gemeenten en zorg- en welzijnsinstellingen, maar ook zorgverzekeraars, bedrijven en onderwijsinstellingen.

Ben je op zoek naar leuke en gezonde dingen om te doen in gemeente Eindhoven? Of je nu de natuur in wilt, graag buurtgenoten ontmoet, of gewoon wilt ontspannen. Kijk dan op destapnaargezonder.nl/eindhoven.