Bosrijk: wonen in een beeldentuin

Bosrijk is een woonlocatie in ontwikkeling in Meerhoven, gelegen te midden van het Meerbos, Park Meerland en het Beatrixkanaal. Duurzaamheid, ruimtelijke kwaliteit en spraakmakende architectuur zijn belangrijke uitgangspunten. Het wonen in Bosrijk wordt vormgegeven als 'beelden in een beeldentuin'; woningen worden ingepast in het bestaande landschap. De ruimte om de woningen heen is in feite de tuin van de bewoners van Bosrijk.

Op deze pagina vind je het laatste nieuws, details over wat er in Bosrijk wordt gebouwd en gebouwd gaat worden en aan wie de bouwgrond wordt verkocht. Ook krijg je hier informatie over de planning en kun je jezelf aanmelden voor de nieuwsbrief of jouw interesse aangeven voor de diverse mogelijkheden die Bosrijk te bieden heeft.

Wil je weten waar Bosrijk precies ligt? Bekijk dan de plattegrond hieronder.

Inschrijving voor selectieprocedure cluster 1 en 9 geopend

Sinds maandag 14 januari 2019 kan iedereen zich inschrijven voor (een van) de selectieprocedures voor cluster 1 en/of cluster 9 in Bosrijk. Alle stukken die nodig zijn voor een inschrijving vind je in het informatiepakket dat je kunt downloaden (let op: de bestanden in deze link zijn beschikbaar tot 21 januari). Het informatiepakket bestaat uit het proceduredocument met bijlagen.

Over de procedure (in het kort)

Voor beide clusters is er een aparte selectieprocedure. Het aantal clusters (1 of 2) waaraan je wilt deelnemen voor de selectieprocedure is aan jou.

In de eerste fase vragen we voor deze clusters (elk afzonderlijk) een visie die moet voldoen aan een format. In de tweede fase worden de 3 beste visies uitgewerkt naar een plan. Per cluster wordt het beste plan geselecteerd. De selectieprocedure neemt tot en met de selectie ongeveer een half jaar in beslag.

Belangrijk:

  • De deadline voor het indienen van een inschrijving plus visie is zondag 17 maart 2019 om 23.59 uur. Hierna worden geen visies meer in behandeling genomen.
  • Lees de stukken goed door. Inhoudelijk zijn er op een aantal onderdelen (geringe) verschillen ten opzichte van de vorige selectieprocedures. Zoals in het format plan, clusterpaspoort en concept koopovereenkomst. En uiteraard zijn er de clusterspecifieke eigenschappen die kunnen verschillen.

Wat doet de gemeente met cluster 2 en 3?

We hebben feedback gevraagd aan de marktpartijen die meededen aan de selectieprocedures voor cluster 14-18-20. Hieruit kregen we nuttige informatie. We werken nu een gewijzigde procedureopzet uit voor cluster 2 en 3. Dit neemt nog wel enkele maanden in beslag. Als er nieuws hierover is dan lees je dat hier op deze website.

Artist Impressions van de winnende plannen