Bosrijk: wonen in een beeldentuin

Bosrijk is een woonlocatie in ontwikkeling in Meerhoven, gelegen te midden van het Meerbos, Park Meerland en het Beatrixkanaal. Duurzaamheid, ruimtelijke kwaliteit en spraakmakende architectuur zijn belangrijke uitgangspunten. Het wonen in Bosrijk wordt vormgegeven als 'beelden in een beeldentuin'; woningen worden ingepast in het bestaande landschap. De ruimte om de woningen heen is in feite de tuin van de bewoners van Bosrijk.

Op deze pagina vind je het laatste nieuws, details over wat er in Bosrijk wordt gebouwd en gebouwd gaat worden en aan wie de bouwgrond wordt verkocht. Ook krijg je hier informatie over de planning en kun je jezelf aanmelden voor de nieuwsbrief of jouw interesse aangeven voor de diverse mogelijkheden die Bosrijk te bieden heeft.

Wil je weten waar Bosrijk precies ligt? Bekijk dan de plattegrond hieronder.

Inschrijving voor selectieprocedure samenbouw (CPO) en zelfbouw (PO) geopend

Vanaf dinsdag 12 februari 2019 kan iedereen zich inschrijven voor (een van) de selectieprocedures voor cluster 10 (PO), 15 en/of 21 (CPO) in Bosrijk.

De procedure in het kort
De selectieprocedures voor samenbouw en zelfbouw bestaan uit 4 fasen. In de eerste fase vragen we voor deze clusters een Plan van Aanpak dat moet voldoen aan een format. Vervolgens wordt er in fase 2 gevraagd een Pitch te geven aan de selectiecommissie. Vervolgens vindt er in de derde fase een Loting plaats welke zal leiden tot fase 4, de ondertekening van een Koopovereenkomst door de winnaar (oftewel de koper). De selectieprocedure zal tot en met de selectie ongeveer 4 maanden in beslag nemen.

Het informatiepakket met alle stukken die je nodig hebt voor een inschrijving voor PO of CPO kun je aanvragen door te mailen naar bosrijk@eindhoven.nl of downloaden via WeTransfer:


Belangrijk:

  • Tot uiterlijk vrijdag 22 februari mogen vragen gesteld worden over de selectieleidraden en de bijbehorende bijlagen.
  • De deadline voor het indienen van een Inschrijving met Plan van Aanpak is zondag 7 april om 23.59 uur. Hierna worden geen Inschrijvingen meer in behandeling genomen.

Contact met mede-geïnteresseerden (CPO)
Om in contact te komen met andere geïnteresseerden om uiteindelijk een CPO-groep te kunnen vormen, is er een Facebookgroep aangemaakt met de naam [Bosrijk Eindhoven - netwerk samenbouw clusters 15 en 21]. Hier kun je je aanmelden om vervolgens informatie te delen met anderen.

Lening voor opstartkosten CPO-project
De gemeente biedt op dit moment tegen een aantrekkelijke rente een leenmogelijkheid aan voor de opstart van CPO-projecten. Kijk voor meer informatie op de pagina Lening CPO.

Artist Impressions van de winnende plannen