Hulp aan vluchtelingen uit Oekraïne

- please use Google Translate to put the information on this webpage in English or Ukrainian
- будь ласка, використовуйте Перекладач Google, щоб розмістити інформацію на цій веб-сторінці англійською або українською

Het aanmeldcentrum aan de Castiliëlaan in Eindhoven is helaas tijdelijk gesloten. Dit betekent dat er geen nieuwe vluchtelingen kunnen worden toegelaten. De reden van de sluiting is dat er momenteel te weinig gemeentelijke opvangplekken beschikbaar zijn in de regio Zuidoost-Brabant.

De tijdelijke sluiting duurt tot nieuwe opvanglocaties in de regio beschikbaar zijn. Omdat ook de landelijke crisisopvang in de Jaarbeurs momenteel gesloten is, worden vluchtelingen niet meer naar Utrecht gestuurd. Bij het aanmeldcentrum in Eindhoven wordt aan vluchtelingen het advies gegeven om zelf voor huisvesting te zorgen of naar een ander land te gaan.

Er geldt een uitzondering voor personen die woonachtig zijn op een adres in Noord-Brabant en die niet in een gemeentelijke opvang verblijven. Als zij niet meer bij hun huidige gastgezin of in hun woning (die ze zelf huren) kunnen verblijven, dan worden zij toegelaten tot het aanmeldcentrum in Eindhoven. Daar wordt met hen gekeken naar mogelijkheden voor verhuizing. In de tussentijd kunnen zij in het centrum verblijven.

Heb je een vraag waar we op deze pagina geen antwoord op geven?

  • Bel gemeente Eindhoven op 040-2382037 (maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur) of stuur een e-mail naar oekraine@eindhoven.nl.
  • Kijk op RefugeeHelp, het online startpunt voor Oekraïense vluchtelingen in Nederland en iedereen die zich voor hen in wil zetten.
  • Het Rode Kruis heeft een informatielijn via WhatsApp. Je kunt een (voice-)bericht sturen naar 06-48158053. Dit kan in het OekraïensRussisch of Engels.

INSCHRIJVEN IN DE BASISREGISTRATIE PERSONEN (BRP)

VERBLIJF BUITEN EINDHOVEN DOORGEVEN

Verlaat je tijdelijk jouw opvangadres in Eindhoven? Bijvoorbeeld voor een bezoek/vakantie elders in Nederland of in het buitenland. Geef jouw tijdelijke afwezigheid dan -vóór je vertrekt- aan ons door via onderstaand formulier.

Leefgeld

Elke vluchteling uit Oekraïne krijgt bij inschrijving in de Basisregistratie Personen (BRP) een aanvraagformulier voor leefgeld. Kom je in aanmerking voor leefgeld? Kom dan met het ingevulde formulier naar een van de spreekuren. Kijk onder +Spreekuur voor leefgeld voor meer informatie.

ONDERWIJS & WERK

ZORG EN GEZONDHEID

OVERIGE ONDERWERPEN

Stel je vraag