Chat met ons

Hulp aan vluchtelingen uit Oekraïne

- please use Google Translate to put the information on this webpage in English or Ukrainian
- будь ласка, використовуйте Перекладач Google, щоб розмістити інформацію на цій веб-сторінці англійською або українською

Heb je een vraag waar we op deze pagina geen antwoord op geven?

  • Bel gemeente Eindhoven op 040-2382037 (maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur) of stuur een e-mail naar oekraine@eindhoven.nl.
  • Kijk op RefugeeHelp, het online startpunt voor Oekraïense vluchtelingen in Nederland en iedereen die zich voor hen in wil zetten.
  • Het Rode Kruis heeft een informatielijn via WhatsApp. Je kunt een (voice-)bericht sturen naar 06-48158053. Dit kan in het OekraïensRussisch of Engels.

AANMELDEN VOOR HUISVESTING IN EEN GEMEENTELIJKE OPVANGLOCATIE

Voor hulp bij opvang in Nederland kun je in Eindhoven terecht bij het aanmeldcentrum op adres Castiliëlaan 8. De medewerkers van dit centrum helpen je bij het vinden van een plek in een gemeentelijke opvanglocatie. Als er geen opvang mogelijk is in regio Brabant-Zuidoost, word je verplaatst naar een andere regio waar wel opvangplek beschikbaar is.

De medewerkers van het aanmeldcentrum zijn van maandag tot en met vrijdag aanwezig tussen 9.00 en 17.00 uur. Buiten deze openingstijden is op deze locatie 24/7 bewaking aanwezig, om 's avonds en in het weekend ontheemden op te vangen die op zoek zijn naar (nood)opvang.

INSCHRIJVEN IN DE BASISREGISTRATIE PERSONEN (BRP)

VERBLIJF BUITEN EINDHOVEN DOORGEVEN

Verlaat je tijdelijk jouw opvangadres in Eindhoven? Bijvoorbeeld voor een bezoek/vakantie elders in Nederland of in het buitenland. Geef jouw tijdelijke afwezigheid dan -vóór je vertrekt- aan ons door via onderstaand formulier.

Leefgeld

Elke vluchteling uit Oekraïne krijgt bij inschrijving in de Basisregistratie Personen (BRP) een aanvraagformulier voor leefgeld. Kom je in aanmerking voor leefgeld? Kom dan met het ingevulde formulier naar een van de spreekuren. Kijk onder +Spreekuur voor leefgeld voor meer informatie.

ONDERWIJS & WERK

ZORG EN GEZONDHEID

OVERIGE ONDERWERPEN