Hulp aan vluchtelingen uit Oekraïne

- please use Google Translate to put the information on this webpage in English or Ukrainian

- будь ласка, використовуйте Перекладач Google, щоб розмістити інформацію на цій веб-сторінці англійською або українською

De gemeente heeft een speciaal e-mailadres en telefoonnummer voor alle mededelingen en vragen rond de opvang van Oekraïners die gevlucht zijn vanwege de oorlog in hun land:

  • oekraine@eindhoven.nl (zonder dubbele puntjes op de i van oekraine)
  • 040-2382037 (bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur)

Informatie voor vluchtelingen uit Oekraïne

  • Heb je een vraag waar we op deze pagina geen antwoord op geven? Misschien vind je het antwoord op RefugeeHelp, het online startpunt voor Oekraïense vluchtelingen in Nederland en iedereen die zich voor hen in wil zetten.
  • Het Rode Kruis heeft een informatielijn geopend. Deze werkt via WhatsApp. Je kunt via WhatsApp een (voice-)bericht sturen naar +31648158053. Dit kan in het OekraïensRussisch of Engels. Er wordt dan zo snel mogelijk contact met je opgenomen door een vrijwilliger in de gewenste taal.
     

INSCHRIJVEN IN DE BASISREGISTRATIE PERSONEN (BRP)

REMIGRATIEBELEID NIET-OEKRAÏENSE VLUCHTELINGEN

Ben je gevlucht uit Oekraine en verblijf je momenteel in Eindhoven. Dankzij de Richtlijn Tijdelijke Bescherming (RTB) kun je gebruik maken van opvang en voorzieningen in Nederland. De tijdelijke bescherming van niet-Oekraïners met een tijdelijke Oekraïense verblijfsvergunning is verlengd tot 4 september 2023.

VERBLIJF BUITEN EINDHOVEN DOORGEVEN

Verlaat je tijdelijk jouw opvangadres in Eindhoven? Bijvoorbeeld voor een bezoek/vakantie elders in Nederland of in het buitenland. Geef jouw tijdelijke afwezigheid dan -vóór je vertrekt- aan ons door via onderstaand formulier.

LEEFGELD

Elke vluchteling uit Oekraïne krijgt bij inschrijving in de Basisregistratie Personen (BRP) een aanvraagformulier voor leefgeld. Kom je in aanmerking voor leefgeld? Kom dan met het ingevulde formulier naar een van de spreekuren. Kijk onder +Spreekuur voor leefgeld voor data en openingstijden.

ONDERWIJS & WERK

ZORG EN GEZONDHEID

OVERIGE ONDERWERPEN

Informatie voor Eindhovenaren die hulp aanbieden

Informatie van de overheid

Wat zijn de gevolgen van de oorlog in Oekraïne voor Nederland? Welke hulp biedt Nederland aan Oekraïne? Hoe regelt Nederland de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne? Op onderstaande pagina's van Rijksoverheid.nl vind je antwoorden op deze vragen.