Hulp aan vluchtelingen uit Oekraïne

- please use Google Translate to put the information on this webpage in English or Ukrainian

- будь ласка, використовуйте Перекладач Google, щоб розмістити інформацію на цій веб-сторінці англійською або українською

Veel Oekraïners zijn op de vlucht geslagen voor de oorlog in hun land. Zij laten huis en haard en in veel gevallen ook familie achter. Eindhoven en de Eindhovenaren staan klaar om hulp en onderdak te bieden aan de vluchtelingen die naar Nederland komen. Dat vinden we hartverwarmend!

De gemeente heeft een speciaal e-mailadres en telefoonnummer geopend voor alle mededelingen en vragen rond opvanglocaties en particuliere hulpacties:

  • oekraine@eindhoven.nl (zonder dubbele puntjes op de i van oekraine)
  • 040-2382037 (bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur)

Informatie voor Eindhovenaren die hulp AANbieden

Informatie voor vluchtelingen uit Oekraïne

- please use Google Translate to put the information on this webpage in English or Ukrainian
- будь ласка, використовуйте Перекладач Google, щоб розмістити інформацію на цій веб-сторінці англійською або українською

  • Heb je een vraag waar we op deze pagina geen antwoord op geven? Misschien vind je het antwoord op Refugeehelp, het online startpunt voor Oekraïense vluchtelingen in Nederland en iedereen die zich voor hen in wil zetten.
  • Het Rode Kruis heeft een informatielijn geopend. Deze werkt via WhatsApp. Je kunt via WhatsApp een (voice-)bericht sturen naar +31648158053. Dit kan in het Oekraïens, Russisch of Engels. Er wordt dan zo snel mogelijk contact met je opgenomen door een vrijwilliger in de gewenste taal.
     

INSCHRIJVEN IN DE BASISREGISTRATIE PERSONEN (BRP)

LEEFGELD

We veranderen de manier waarop we je aan leefgeld helpen. We organiseren geen bijeenkomsten meer op woensdag in het Stadhuis. In plaats daarvan organiseren we de komende weken spreekuren in gebouw Mercado (adres: Smalle Haven 109). Onder +Spreekuur voor leefgeld vind je uitleg.

ONDERWIJS & WERK

OVERIGE ONDERWERPEN

Informatie van de overheid

Wat zijn de gevolgen van de oorlog in Oekraïne voor Nederland? Welke hulp biedt Nederland aan Oekraïne? Hoe regelt Nederland de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne? Op onderstaande pagina's van Rijksoverheid.nl vind je antwoorden op deze vragen.