Chat met ons

Open Eindhoven

Eindhoven groeit. Al jarenlang. Er komen steeds meer bedrijven, meer banen, meer inwoners. Om deze groei aan te kunnen, gaat het centrum van Eindhoven flink op de schop en gaan we veel nieuwe woningen bouwen. Zo wordt onze stad niet alleen groener en aantrekkelijker, maar komt er ook meer leven in. Want dat hoort bij de ontwikkeling die we als stad doormaken.

Op Open Eindhoven volg je hoe het centrum van onze stad zich ontwikkelt. Bekijk hieronder de projecten die onderdeel zijn van Open Eindhoven. 

Je vindt hier de projecten in de vier centrumgebieden van Eindhoven: Stationsgebied, Binnenstad, Emmasingelkwadrant en de Bergen.

Een van de meest belangrijke plekken in het hartje van Eindhoven gaat helemaal op de schop. Het gebied rondom het station herken je over 30 jaar dan ook niet meer terug. Met aan de centrumkant flats, kantoren, fietsenstallingen en een vernieuwd stationsplein. En aan de noordkant een hele nieuwe wijk waar je straks kunt wonen, werken en verblijven.

Binnenstad

Onze stad ontwikkelt zich meer en meer als het hart van Brainport Eindhoven. De Binnenstad vervult daarbij een belangrijke rol. Veel plannen staan op stapel. De (winkel)straten gaan op de schop. Maar er zijn ook volop plannen voor nieuwe woningen.

Emmasingelkwadrant

Het Emmasingelkwadrant verandert de komende jaren in een nieuwe woonwijk met een mix van sociale en middensegment huurwoningen en luxe koopwoningen. Ook komt er in het hart van de buurt een stadspark: het Victoriapark.

De Bergen

De Bergen is een bijzondere plek in ons centrum. Het unieke karakter is zichtbaar en voelbaar, met name ook door het horeca- en winkelaanbod. Maar ook dit gebied ontwikkelt zich verder. Er is behoefte aan meer woningen. En er is volop aandacht voor aantrekkelijke woon- en winkelstraten.