Deelvervoer

Eindhoven groeit. Ook het aantal fietsen, scooters en auto’s neemt toe. Het wordt drukker op straat en in het verkeer. Als we vervoer met elkaar delen, zijn er minder vervoersmiddelen en parkeerplaatsen nodig. Zo maken we de stad aantrekkelijker en beter bereikbaar. Deelvervoer is vaak goedkoper, sneller, duurzamer dan het gebruik/bezit van een eigen auto. En bovendien goed voor de luchtkwaliteit. Dus vervoerdelen heeft veel voordelen.

Op deze pagina vind je informatie over deelvervoer in Eindhoven. Informatie voor inwoners en bezoekers maar ook voor aanbieders van deelvervoer. En je leest hoe we omgaan met mogelijkheden voor deelvervoer bij (bouw)ontwikkelingen.

Voordelen deelvervoer

Typen deelvervoer

Hubs

Een hub is een plek voor deelvervoer: e-deelfietsen, deelscooters en deelauto’s staan op één plek. De eerste hub staat in Buurtschap Te Veld. Er komen 4 hubs bij: bij Station Strijp-S, in De Bergen, in het Vonderkwartier en in de Irisbuurt. Kijk op de pagina Hubs voor meer informatie.

Parkeren en reizen (P+R)

In het centrum van Eindhoven willen we bewoners en bezoekers de ruimte geven om te lopen, fietsen en recreëren. Daarom is er minder plek voor auto’s en stimuleren we juist het gebruik van openbaar vervoer. Wil je goedkoop parkeren en toch snel en gemakkelijk op je bestemming arriveren? Parkeer dan aan de rand van de stad en stap over op de bus of een deelscooter. Kijk voor meer informatie op de pagina Parkeren en reizen (P+R).