Milieuzone

Let op

De gemeente Eindhoven stapt over op een nieuw systeem van aanvragen, verlenen en handhaven van de ontheffingen milieuzone. Daarom kun je van maandag 13 december 2021 tot 1 februari 2022 geen ontheffingen aanvragen. In deze periode mag je zonder ontheffing in de milieuzone rijden. Er wordt niet gehandhaafd. Je loopt in deze periode geen risico dat je bekeurd wordt. Vanaf 1 februari kun je weer een ontheffing aanvragen.

De milieuzone is ingesteld om de luchtkwaliteit in de stad te verbeteren. In 2022 wordt de toegang tot de milieuzone verder aangescherpt. De milieuzone is dan alleen nog toegankelijk voor vrachtauto’s, bussen en touringcars vanaf emissieklasse 6. Vrachtwagens zwaarder dan 3500 kg met een emissieklasse 0, 1, 2 of 3 motor mogen de milieuzone niet in.

Wilt je weten wat de emissieklasse van jouw voertuig is? Kijk dan op het kentekenbewijs of op ovi.rdw.nl of www.milieuzones.nl/milieuzones-voertuig.

Vragen of opmerkingen?

Vul het contactformulier in. Je ontvangt dan snel een reactie. 

Stap voor stap

  1. Controleer of je vrachtwagen of touringcar binnen de milieuzone mag rijden.
  2. Is dit niet zo? Vraag dan online ontheffing aan.
  3. Betaal de ontheffing online.
  4. Stuur documenten na als dit nodig is.
  5. Zodra je betaling binnen is, ontvang je de ontheffing digitaal. Printen is niet nodig, de ontheffing is gekoppeld aan je kenteken.