Chat met ons

Samenleven vanaf dag één: wat vind jij belangrijk?

Er komen elk jaar vluchtelingen naar Nederland. Bijvoorbeeld omdat ze gevlucht zijn voor de oorlog in Syrië of Oekraïne. In heel Nederland vangt de overheid deze mensen op, ook in Eindhoven.

Wij vinden het belangrijk om te helpen bij goede opvang voor mensen die bescherming zoeken. En te zorgen dat zij direct mee kunnen doen in onze stad. ‘Samenleven vanaf dag één’ noemen we dat.  

Wat is er nodig om samen te leven vanaf dag één? En wat zou de gemeente hiervoor moeten regelen? Op de opvanglocaties maar ook eromheen? Deze vragen kunnen wij niet alleen beantwoorden. Daarom organiseerden we in september en oktober 2023 een raadpleging. Dat is een groot onderzoek waar alle eindhovenaren en vluchtelingen aan mee konden doen.

Wat doen we met de resultaten?

De raadpleging werd uitgevoerd door OnMigration en Populytics in opdracht van de gemeente EindhovenDe resultaten zijn eind november 2023 bekend en delen we daarna met de stad. Ook op deze webpagina vind je dan de uitkomsten. We gebruiken deze resultaten om beleid te maken over ‘Samenleven vanaf dag één’. En om het beleid uit te voeren, samen met organisaties in Eindhoven.

Over de raadpleging