Masterplan Mobiliteit

Eindhoven is in beweging en groeit. De manier waarop we ons nu en in de toekomst verplaatsen in deze groeiende stad is van groot belang. Daarvoor moeten we ook op een andere manier durven kijken naar mobiliteit. Een manier die mobiliteit verbindt aan wonen, werken en een inclusieve samenleving. Een manier die de inwoner en reiziger centraal stelt. De gemeente Eindhoven ontwikkelt daarom een Masterplan Mobiliteit. In het Masterplan staat de vraag centraal: “Hoe zouden reizigers zich willen bewegen en verplaatsen in 2050 en wat zouden wij daar nu voor moeten doen?”.

Het Masterplan bestaat uit een visie voor mobiliteit in 2050 en een concrete actieagenda voor binnenstedelijke mobiliteit. Het Masterplan wordt in gesprekken met de stad en de reizigers, ondernemers en andere belanghebbenden vormgegeven.

Denk met ons mee tijdens het Dromenlab Mobiliteit 2050 op donderdag 26 januari! 

Als start van het traject organiseert de gemeente Eindhoven een Dromenlab over mobiliteit in 2050 op donderdag 26 januari. Deze bijeenkomst vindt plaats van 19.15 tot 22.00 uur in The Social Hub, Stationsplein 1 in Eindhoven. Tijdens het Dromenlab willen we met de stad dromen en ontdekken hoe mobiliteit er in de toekomst uitziet. Reizen we in 2050 nog steeds op dezelfde manier? Of ziet het er totaal anders uit? Zo vormen we gezamenlijk een beeld van de toekomst en krijgen we een beter beeld van wat er nu al nodig is.

Denk jij met ons mee? Schrijf je in:

Programma

19.15: Inloop
19.30: Aftrap door wethouder Monique Esselbrugge
19.40: Inspirerende pitches door wetenschappers en futuristen over 2050
20.15: Intermezzo (inclusief tijd voor koffie) 'Hoe denkt de inwoner van Eindhoven eigenlijk over mobiliteit in de toekomst?
20.30: Rondetafelgesprek en input vanuit de zaal
21.15: Conclusies, vervolg en afsluiting
21.30: Borrel
22.00: Einde

Sprekers

  • Peter Joosten - Futurist: Peter neemt je mee in de juiste mindset om na te denken over de toekomst van mobiliteit in 2050. Dit doet hij met inspirerende voorbeelden en inzichten.
  • Kris Peeters - Mobiliteitsexpert: Kris is expert op het gebied van mobiliteit in de toekomst en schrijver van onder andere het boek ‘Weg van het systeem’, waarin hij zijn visie verwoordt op nieuwe mobiliteit en economie voor de toekomst. Wat betekent zijn visie voor Eindhoven?
     

Het belooft een inspirerende avond te worden met interessante sprekers met elk een eigen visie op de mobiliteit van de toekomst.