Betaalbare woningen in het hart van Eindhoven

Ontwikkelaar Focus on Impact, Stichting TAC, ASML, het ministerie van BZK, Brainport Eindhoven, Woonbedrijf en gemeente Eindhoven hebben de handen ineen geslagen om de woonopgave in het hart van Eindhoven te versnellen en de betaalbaarheid te vergroten. 

In het hart van Eindhoven ligt het Emmasingelkwadrant. Naast Internationale KnoopXL is dit een belangrijk ontwikkelgebied in de stad waar honderden woningen, werkplekken, creatieve ateliers en een nieuw groen stadspark worden gerealiseerd.

Wonen, werken en culturele broedplaats

TAC Living is één van de grote projecten die binnen deze gebiedsontwikkeling wordt uitgevoerd. Het plan omvat de renovatie en verduurzaming van het huidige Temporary Art Centre (TAC). Hier worden zo'n 80 ateliers, studio’s en een horecagelegenheid gehuisvest. Het TAC blijft hiermee behouden als culturele broedplaats. 

In het project wordt ook een woontoren gerealiseerd met 249 betaalbare woningen. Naar verwachting gaat in juni 2024 de eerste schop in de grond. De oplevering vindt plaats in het tweede kwartaal van 2026. TAC Living is de eerste ontwikkeling die voortvloeit uit het betaalbaar wonen-programma van ASML.

Lees meer in het persbericht Nieuwe publiek-private samenwerking realiseert betaalbare woningen in het hart van Eindhoven.

Stel je vraag