Gebruik elektriciteit tijdens evenement of markt

Om evenementen, markten of andere activiteiten van stroom te kunnen voorzien, staan in de stad evenementen- en marktkasten. Ook wel elektrakasten of stroomkasten genoemd. Om zo’n stroomaansluiting te gebruiken heb je een activeringspas nodig. Je vraagt deze pas aan door je te registreren bij easypowersupply.nl.

Een aantal installaties schakel je in door middel van een app. Meer hierover lees je op de site van Easy Power Supply bij "hoe werkt het".

Wat kost het gebruik van elektra?

De kosten van gebruikte elektra komen voor rekening van de gebruiker/organisator. Je ontvangt hiervoor maandelijks een factuur. De tarieven voor 2023 (exclusief Btw, inclusief beheer- en onderhoudskosten) zijn:

  • Levertarief per kWh: € 0,55
  • Starttarief 3P16A: € 2,48
  • Starttarief 5P16A: € 7,45
  • Starttarief 5P32A: € 14,91
  • Powerlock: € 0

 

Waar staan de stroomkasten in de stad?

Wil je weten welke stroomvoorzieningen op een bepaalde locatie aanwezig zijn? Op ons Open Data-portaal vind je een overzichtskaart met alle publieke stroompunten.

Wil je weten welke voorzieningen op een bepaalde locatie aanwezig zijn? Kijk dan op de pagina 'Evenement organiseren' onder het kopje “Op welke locatie kan ik een evenement organiseren”. Je vindt daar de zogenaamde locatieprofielen van alle evenementenlocaties in de stad.

Stel je vraag