Eindhovense Klusbus rijdt door

Gemeente Eindhoven, Eindhovense woningcorporaties en lokale aannemers gaan samen nog even door met de Klusbus. De aanpak blijkt namelijk een groot succes. 

Onderzoek van de Technische Universiteit Eindhoven wijst uit dat de Klusbus daadwerkelijk de doelgroep bereikt die moeite heeft met het betalen van de energierekening. Al meer dan 10.000 huishoudens hebben er profijt van gehad. Het aanbrengen van kleine energiebesparende middelen door de klussers van de Klusbus leverde tot nu toe een besparing van 2.108.032 kg CO₂ op.

Extra budget

De Eindhovense Klusbus zou rijden tot 1 april 2024. Nu er extra budget beschikbaar is gesteld, gaan we door. Hierdoor hopen we nog meer mensen te bereiken. Inwoners ontvangen bericht in de vorm van een flyer of brief als de klussers in hun buurt aan de slag gaan. Vervolgens kunnen ze zelf een afspraak maken met de Klusbus om gratis kleine energiebesparende maatregelen aan te laten brengen in hun woning.

Benieuwd of de Eindhovense Klusbus in jouw wijk rijdt? Kijk op de pagina Klusbus op eindhovenduurzaam.nl voor meer informatie of plan meteen jouw afspraak in.

Stel je vraag