Up-to-date met de Woningbouwkaart

De gemeente Eindhoven heeft een publieke digitale Woningbouwkaart waarop te zien is hoe het staat met de woningbouwprojecten in Eindhoven. De stad groeit hard en er zijn veel extra woningen nodig. Daarom wordt er de komende jaren veel gebouwd. De bouwopgave is enorm, er zijn zo’n 40.000 extra woningen nodig tot 2040 en meer dan de helft daarvan willen we al voor 2030 opleveren.

De Woningbouwkaart is een interactieve kaart met alle projecten die in studie, in voorbereiding of in aanbouw zijn. Bij elk project zie je hoeveel woningen er gebouwd gaan worden en om welk type woningen het gaat. Ook zie je bijvoorbeeld of het huur- of koopwoningen zijn, in welke prijsklasse ze vallen en wie de ontwikkelaar is.

Naast de Woningbouwkaart vind je op deze website ook een handig dashboard met aanvullende informatie, die een totaalbeeld van de woningbouw in de stad geeft.

De Woningbouwkaart is ontwikkeld met de versnellingstafel woningbouw; de partners in de stad waarmee we samen de woningbouwopgave realiseren. Deze steeds intensievere samenwerking leidt tot steeds meer en betere resultaten.
 

Stel je vraag