Ereteken van de stad voor Peter Kentie en Eric Boselie

Op 30 mei namen zij afscheid als directeur-bestuurder van Eindhoven365 en Eindhoven247. Tijdens de afscheidsbijeenkomst ontvingen Peter Kentie en Eric Boselie het ereteken van de stad Eindhoven. 

Burgemeester Dijsselbloem reikte de onderscheidingen uit namens de gemeenteraad.

IJzersterke citymarketing

Sinds 2011 is Peter Kentie verbonden aan Eindhoven365 waar hij de merkpijlers van Eindhoven - technologie, design en kennis - nadrukkelijk, gestructureerd en met trots uitdroeg. Kentie ontwikkelde samen met Eindhovense ontwerpers het merk Eindhoven en introduceerde een nieuw beeldmerk voor de stad: de ‘Vibes’. Het bijzondere daaraan is dat deze door iedereen vrij te gebruiken is. Door het merk vrij te geven is het inmiddels breed omarmd door onder andere inwoners, ondernemers en bedrijfsleven en is er in gezamenlijkheid lading gegeven aan het merk Eindhoven.

Dankzij de ijzersterke citymarketing bleef in Nederland en buitenland niet onopgemerkt dat onze stad en regio op het gebied van technologie, design en kennis is uitgegroeid tot een speler van formaat. 

Wat resulteerde in internationale prijzen voor de Eindhovense citymarketingstrategie met als hoogtepunt de ‘Place Brand of the Year’ Award, de internationale Oscars van het vakgebied en hoogste uitreiking van City Nation Place.

Evenementen voor iedereen

Eric Boselie maakte vanuit de gemeente Eindhoven vele evenementen in onze stad mogelijk, zoals bijvoorbeeld het internationaal bekende Dynamo Open Air. Later slaagde Boselie erin om met Stichting CityDynamiek evenementen buiten de gemeente in een publiek/private samenwerking te positioneren. Dat was de voorloper van Eindhoven365 en Eindhoven247. Ook was Boselie oprichter en directeur gedurende de eerste elf edities van lichtevenement GLOW. Het groeide in korte tijd uit tot een geliefd spektakel, dat bezoekers naar Eindhoven bracht en de stad veel publiciteit gaf.

Met behulp van evenementen zorgt Eindhoven247 voor een duidelijke positionering van Eindhoven. Waarbij Boselie de traditionele evenementen, zoals Park Hilaria, de Lichtjesroute en de viering van 18 september, nooit uit het oog verloor. Eindhoven werd in 2018 dan ook heel terecht Evenementenstad van het Jaar.

Het samenbrengen van strategische citymarketing en de ontwikkeling van evenementen voor de stad vormde onder leiding van Kentie en Boselie een complementair geheel. 

Ereburgerschap

Peter Kentie en Eric Boselie zijn de 66e en 67e ereburgers van Eindhoven. Het ereteken van de stad Eindhoven is de hoogste onderscheiding die Eindhoven kent. De gemeenteraad kent deze onderscheiding toe als dank voor uitzonderlijke verdiensten voor de Eindhovense gemeenschap. Ontvangers van het ereteken mogen zich ereburger van de stad noemen. Een compleet overzicht vind je op de pagina Ereburgers van Eindhoven.

Eric Boselie (l) en Peter Kentie (r) ontvangen ereteken van burgemeester Dijsselbloem

Stel je vraag