Zienswijze indienen
Als een ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt en je bent het ergens niet mee eens, kun je een zienswijze indienen. Dit kan digitaal met het formulier zienswijze bestemmingsplan. Het digitaal indienen van een zienswijze kan uitsluitend met dit formulier; zienswijzen kunnen niet per e-mail worden ingediend.
Je kunt ook schriftelijk reageren naar: De Gemeenteraad, t.a.v. het hoofd van de afdeling Ruimtelijke Ordening, Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven.
Dit bestemmingsplan ligt ter inzage van donderdag 23 november 2023 tot en met woensdag 3 januari 2024:
I Gestel binnen de Ring 2020 (Willem Klooslaan-Busken Huetstraat)
Het bestemmingsplan heeft betrekking op het renoveren van de zogenoemde Grijpmaflats en op te toppen met één bouwlaag. Binnen het plangebied worden maximaal 52 woningen op de bestaande portiekflats toegelaten.
Bekijk dit plan op ruimtelijkeplannen.nl
Inzagetermijn verstreken
Onderstaande plannen zitten in de vaststellingsfase (het indienen van een zienswijze is niet meer mogelijk):
I Achtse Barrier-Heizoom 2015 (Hartje Barrier)
Het bestemmingsplan heeft betrekking op de invulling van een locatie aan de Ardèchelaan met een woongebouw alsmede een nieuw vormgegeven winkelcentrum.
Bekijk dit pan op ruimtelijkeplannen.nl
VIII De Bergen (St. Catharinastraat 13)
Het bestemmingsplan heeft betrekking op het realiseren van een woongebouw met 27 appartementen aan de St. Catharinastraat 13.
Bekijk dit plan op ruimtelijkeplannen.nl
IV Binnenstad (De Nieuwe Eindhoven)
Het bestemmingsplan heeft betrekking op de realisatie van een woontoren van maximaal 75 meter met maximaal 180 woningen. Rond de voet van de woontoren wordt voorzien in een stadstuin die openbaar toegankelijk wordt.
Bekijk dit plan op ruimtelijkeplannen.nl
Buitengebied Eindhoven 2023
Het bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied dat gelegen is tussen de bestaande stedelijke bebouwing van de gemeente Eindhoven en de gemeentegrens. Ten aanzien van dit gebied zijn nu nog circa 20 bestemmingsplannen van kracht, waarvan het in 2006 vastgestelde bestemmingsplan Buitengebied het grootste gedeelte omvat. Eerst wanneer dit nieuwe bestemmingsplan in werking treedt komen de nu nog geldende bestemmingsplannen te vervallen.
Het nieuwe bestemmingsplan is vooral gericht op actualisering en niet op nieuwe ontwikkelingen. Actualisering betekent dat uitgegaan is van de huidige situatie en rekening is gehouden met het meest recente ruimtelijk relevant beleid, wet- en regelgeving en rechterlijke uitspraken daarover.
Bekijk dit bestemmingsplan op ruimtelijkeplannen.nl
Buitengebied (Achterbeekseweg 2)
Het bestemmingsplan heeft betrekking op een functiewijziging van de bestaande bedrijfswoning aan de Achterbeekseweg 2 naar een reguliere burgerwoning.
Bekijk dit plan op ruimtelijkeplannen.nl
Buitengebied (Eikenburg)
Omdat het opgestelde masterplan niet past binnen het geldende bestemmingsplan is voorliggend bestemmingsplan opgesteld. De wijzigingen hebben hoofdzakelijk betrekking op aanpassingen van de huidige infrastructuur, het toevoegen van woningen en het positief bestemmen en verbeteren van de aanwezige dierenweide en moestuin. Uiteindelijk neemt per saldo de huidige bestemming 'Maatschappelijk' af en de bestemming 'Natuur' toe.
Bekijk dit plan op ruimtelijkeplannen.nl
Fietspad Eindhoven - Helmond
Het ontwerpbestemmingsplan heeft van donderdag 26 januari 2023 tot en met woensdag 8 maart 2023 ter inzage gelegen. Omdat er nog wijzigingen (met name op de verbeelding) in het plan zijn aangebracht wordt het ontwerp opnieuw voor 6 weken ter inzage gelegd met de mogelijkheid om zienswijzen in te dienen.
Het plangebied loopt binnen de gemeente Eindhoven parallel ten noorden van de spoorweg Eindhoven-Venlo. Het fietspadtracé loopt tussen de Loostraat in stadsdeel Tongelre in Eindhoven tot Eeneind in Nuenen. Het tracé is gelegen in het buitengebied.
Ten noorden van het fietspadtracé tussen het spoor en de Eisenhowerlaan maken twee percelen onderdeel uit van het plangebied van dit bestemmingsplan. Deze gronden worden ingezet voor waterbergingslocaties.
Bekijk het plan op ruimtelijkeplannen.nl
I Gestel buiten de Ring 2020 (Humperdincklaan)
Het bestemmingsplan heeft betrekking op de herontwikkeling van het terrein van o.a. het voormalige Grafisch Lyceum aan de Humperdincklaan en het terrein van de voormalige internationale school. Het plan omvat de bouw van koop- en huurwoningen in de vorm van appartementen (hoogbouw, middelhoog- en laagbouw) en grondgebonden woningen. Het programma omvat maximaal 400 woningen.
Bekijk dit plan op ruimtelijkeplannen.nl
III Gestel buiten de Ring 2020 (Scheidingstraat 106-108)
Het bestemmingsplan heeft betrekking op het realiseren van 17 wooneenheden aan de Scheidingstraat 106-108. Er zijn 4 appartementen en 13 rijwoningen voorzien. Hiertoe wordt de bestaande bedrijfsbebouwing en bedrijfswoning gesloopt.
Bekijk dit plan op ruimtelijkeplannen.nl
IV Oud Woensel 2012 (Gildebuurt)
Veel woningen in de Gildebuurt zijn verouderd en initiatiefnemer woonstichting 'Thuis wil de Gildebuurt een nieuw toekomstperspectief geven. Hiertoe worden 119 verouderde woningen gesloopt en worden er maximaal 219 wooneenheden, met name voor sociale huur, gerealiseerd.
Het plangebied ligt in de wijk Oud Woensel en wordt in grote lijnen begrensd door de achterzijde van de bebouwing aan de Pastoriestraat en de Verwerstraat, Wassenaarstraat en Bakkerstraat. De Slagerstraat maakt eveneens onderdeel uit van het plangebied.
Bekijk dit plan op ruimtelijke plannen.nl
Paraplubestemmingsplan Archeologie 2023
Als er aanleiding is om bepaalde beleidsregels voor de hele stad van toepassing te verklaren dan kan dat via een zogenaamd paraplubestemmingsplan. Een paraplubestemmingsplan is een bijzonder bestemmingsplan waarbij in één keer alle bestemmingsplannen op een bepaald thema worden aangepast of aangevuld. Voor het overige blijven de desbetreffende bestemmingsplannen van kracht.
De gemeente Eindhoven heeft op 21 juni 2021 de geactualiseerde Archeologische verwachtingen- en waardenkaart vastgesteld. Daarbij is het concrete beleidsvoornemen uitgesproken om de beleidskaart te vertalen in een paraplubestemmingsplan archeologie voor Eindhoven. Doel van dit paraplubestemmingsplan is de archeologische waarden en verwachtingsgebieden in Eindhoven te beschermen.
Bekijk dit plan op ruimtelijkeplannen.nl
V Stratum binnen de Ring II (Stratumsedijk)
Het bestemmingsplan heeft betrekking op de transformatie van het monumentale pand aan de Stratumsedijk 28 en twee leegstaande kantoorpanden aan de Bomanshof en de P. Czn. Hooftlaan tot respectievelijk maximaal 45 studentenwoningen met een ruimte voor een kleinschalige horecavoorziening en 2 woongebouwen met daarin maximaal 120 appartementen.
Bekijk dit plan op ruimtelijkeplannen.nl
IV Stratum buiten de Ring II 2016 (Schuttersbosch)
Het bestemmingsplan heeft betrekking op de realisatie van 28 nieuwe woningen en herontwikkeling van bestaande woningen in twee fasen. De 94 woningen worden allen uitgevoerd als twee-onder-één-kap woningen in de doelgroep sociale huur.
Bekijk dit plan op ruimtelijkeplannen.nl
XI Strijp binnen de Ring 2007 (Cederlaan 2)
Het bestemmingsplan heeft betrekking op de transformatie van het perceel Eindhoven Packaging aan de Cederlaan 2 naar maximaal 242 woningen waarbij er een grote verscheidenheid in woningtypen zal zijn.
Bekijk dit plan op ruimtelijkeplannen.nl
Strijp-S fase 4
Het bestemmingsplan heeft betrekking op het realiseren van 1480 woningen, 47.900 m² aan werken, 3.500 m² aan publieksgerichte functies en 3.500 m² aan recreatieve voorzieningen/evenementen. Het gebied wordt begrensd door de Kastanjelaan, Ingenieur Kaffstraat, Torenallee en de Glaslaan.
Bekijk dit plan op ruimtelijkeplannen.nl
IV Tongelre buiten de Ring 2019 (Rustenburgstraat)
Het bestemmingsplan heeft betrekking op het realiseren van maximaal 89 nieuwe wooneenheden voor sociale huur en het renoveren van 6 woningen in het plangebied aan de Rustenburgstraat e.o. In totaal gaat het dus om 95 woningen. Hiertoe worden 44 bestaande grondgebonden woningen gesloopt.
Bekijk dit plan op ruimtelijkeplannen.nl
IV Woensel buiten de Ring I 2017 (Gen. van Nijnattenstraat en Gen. Dibbetslaan)
Het bestemmingsplan heeft betrekking op de realisatie van 156 huurappartementen in zowel de sociale huur als middeldure huur.
Bekijk het plan op ruimtelijkeplannen.nl