Straatintimidatie

Eindhoven wil dat iedereen onbezorgd over straat kan lopen. We willen straatintimidatie tegengaan en jouw hulp is nodig. Samen kunnen we de straten van onze stad veiliger maken. Op deze pagina lees je wat de gemeente ertegen doet en wat je zelf kunt doen.

Uitgescholden omdat je homo bent?
Zie jij straatintimidatie?
Uitgescholden voor slet?

Straatintimidatie is een probleem dat wereldwijd voorkomt. Voornamelijk vrouwen, meisjes en ook de LHBTIQA+ gemeenschap worden regelmatig geïntimideerd op straat. Straatintimidatie beperkt zich niet alleen tot de straten en het uitgaansleven. Ook in winkelcentra, supermarkten en andere openbare plekken komt straatintimidatie voor.

Alleen als we samenwerken kunnen we zorgen dat straatintimidatie niet meer als normaal wordt beschouwd. Onze aanpak van straatintimidatie richt zich op iedereen die zich in de openbare ruimte bevindt. De verantwoordelijkheid ligt niet bij het slachtoffer. Als de ander er niet op zit te wachten is het geen flirten of grapje, maar is het over de grens. Een onderdeel van onze aanpak is ook het laagdrempelig melden van straatintimidatie. Dit kan gemakkelijk via de Stop intimidatie-app. Je kunt de Stop intimidatie-app downloaden via een van bovenstaande buttons. Let op, een melding maken bij de gemeente is geen aangifte. Mocht je aangifte willen doen, neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Stel je vraag