Ontdek Eindhoven Noordwest op de fiets

Hoe goed ken jij Eindhoven Noordwest? De groene verbinding tussen stad en land, vol contrast. Hightech innovatie, belangrijke infrastructuur en internationale gerenommeerde bedrijven. Maar ook uitgebreide parken, bosrijke wandelpaden en mogelijkheden om tot rust te komen. Een heerlijk gebied om eens doorheen te fietsen met het nieuwe Rondje Noordwest.

In het kader van de Landschapstriënnale is het fietsrondje Noordwest uitgezet. Deze route brengt je langs allerlei interessante plekken in het gebied, dat ruim 1630 hectare groot is.

Naast economische gebieden als Eindhoven Airport, Flight Forum, Brainport Industries Campus en het Goederen Distributie Centrum (GDC) Acht maakt ook het groene bosrijke gebied tussen de Anthony Fokkerweg en Elburglaan onderdeel uit van Noordwest. Hierin liggen aantrekkelijke bestemmingen voor de stad, zoals de Internationale School Eindhoven (ISE), De Fruittuin en De Herdgang (PSV). Landgoed De Wielewaal, gesticht door de familie Philips ligt daarin centraal.

Aan de oostzijde vormt Landgoed De Grote Beek (hoofdlocatie van GGzE) de begrenzing van het gebied. Met hightech innovatie, internationaal gerenommeerde bedrijven en een internationale luchthaven, maar ook met uitgebreide parken, bosrijke wandelpaden en mogelijkheden om tot rust te komen is Noordwest een landschap met spannende contrasten. Gewoon de bordjes volgen!

Op de bordjes aan de route staat een QR-code, daarmee is nog meer informatie over de plek te vinden. Leerzaam, interessant en soms verrassend! Als toegift - voor de hardlopers onder ons – is er ook een 10 kilometer parcours uitgezet. Je vindt de fietsroute Noordwest en de hardlooproute hieronder. Meer informatie vind je ook op route.groenecorridor.nl.

Hardlooproute

Je kunt op ieder willekeurig punt op de route beginnen. Deze routebeschrijving gebruikt de Philips Fruittuin als startpunt voor de hardlooproute.

Vanaf de Philips Fruittuin ren je richting de Oirschotsedijk, waar je rechtsaf slaat richting de Anthony Fokkerweg. Op het kruispunt met de Anthony Fokkerweg ga je linksaf naar Fietsbrug Tegenbosch. Die ren je over waarna je linksaf slaat naar de Vensedijk, die overgaat in de Welschapsedijk. Na de onderdoorgang onder de snelweg sla je linksaf richting het Philips van Lenneppark. Daar ren je een relatief lang stuk rechtdoor waardoor je uitkomt op de Professor Meyerslaan, de Elburglaan, de Bezuidenhoutseweg en Vredeoord. Bij de Doctor Poletlaan sla je linksaf. Blijf op de Doctor Poletlaan totdat je uitkomt bij de Anthony Fokkerweg. Daar sla je linksaf en ren je door tot aan de Achtseweg Zuid. Daar ga je links in en vervolgens sla je meteen rechtsaf richting Philips Fruittuin. Daar ben je weer terug op het beginpunt!

Noordwest is volop in ontwikkeling. De komende jaren worden in het gebied nieuwe ecologische landschappen, gebouwen en wegen en paden gerealiseerd. Dat betekent ook dat het Rondje Noordwest de komende jaren nog op onderdelen zal veranderen en worden aangevuld. Wij nodigen iedereen uit daar aan bij te dragen en mee te doen.

Stel je vraag