Chat met ons

Gebruikersverklaring evenementen

Vraag je een vergunning aan voor een evenement in de openbare ruimte? Vul dan deze gebruikersverklaring in en voeg deze als bijlage toe aan de aanvraag.

  • Huidige Inleiding
  • Voorschriften
  • Verklaring
  • Voorbeeldweergave
  • Voltooid
Vragen met een sterretje moet je beantwoorden. Zonder deze informatie kunnen wij het formulier niet verwerken.
GEBRUIKSVERKLARING OPENBARE RUIMTE | EVENEMENTEN
In deze verklaring geeft de evenementenorganisatie aan kennis te hebben genomen van de hieronder genoemde voorschriften, welke van toepassing zijn op alle vergunningplichtige evenementen in de openbare ruimte en op sportparken van gemeente -en verklaart daarbij verantwoordelijkheid te nemen voor alle aansprakelijkheden en verplichtingen die hieruit voortvloeien.

TOEPASSING
In de openbare ruimte van de gemeente Eindhoven worden veel evenementen georganiseerd. Deze evenementen dragen bij aan de leefbaarheid van de stad en maken Eindhoven nog aantrekkelijker om te wonen, werken en verblijven.

De gemeente Eindhoven wil graag een evenementenstad zijn en werkt daarom graag mee aan het verlenen van evenementenvergunningen. Tegelijkertijd hecht de gemeente ook veel waarde aan de ontwikkeling en het behoud van een duurzame, veilige en prettige leefomgeving.

Het plaatsvinden van evenementen en het zorgvuldig omgaan met de openbare ruimte kan prima samen als de voorschriften in deze gebruiksverklaring worden nageleefd.

BEHEERTOETS
In een aantal gevallen dient een evenementenaanvraag aan een beheertoets onderworpen te worden -om daarmee de impact op de locatie en gemeentelijke voorzieningen te beoordelen. Uit deze beoordeling volgen mogelijk aanvullende voorschriften om de impact van het evenement op openbare voorzieningen te minimaliseren.  Dit is aan de orde bij de volgende omstandigheden:
  • kwetsbare omstandigheden (onherstelbare schade mogelijk): locatie heeft functie "Natuur en Landschap". Check op deze kaart of voor de evenementenlocatie de functie “Natuur en landschap van toepassing is;
  • risicovolle omstandigheden: bij voorgaande editie is er sprake van schade geweest;
  • afwijkende omstandigheden: organisator wenst af te wijken van de genoemde voorschriften in deze gebruiksverklaring en-
  • indien het verplaatsen, verwijderen,  aanpassen, openen, sluiten, aan-of uitschakelen van een gemeentelijke voorziening aan de orde is.

In het algemeen geldt dat naarmate een locatie kwetsbaarder is een evenement te maken krijgt met meer voorschriften/ maatregelen.

Indien een of meerdere van bovenstaande omstandigheden aan de orde is, dan dient u de volgende documenten met uw aanvraag mee te zenden:

  • een definitieve inrichtingstekening op schaal + legenda;
  • indien van toepassing: een duidelijke omschrijving, bij voorkeur voorzien van tekening/ beeldmateriaal, van de situatie waarbij er wordt afgeweken van een voorschrift en-
  • indien van toepassing: een overzicht met foto's waarop duidelijk zichtbaar is wanneer en  welke voorziening er verplaatst, verwijdert, aangepast, geopend of gesloten dient te worden.

Eén accountmanager van het cluster evenementen zal de behandeling van de beheertoets faciliteren. Het ontbreken van één van deze documenten kan de behandeltermijn vertragen, de gebruikelijke doorlooptijd voor een beheertoets is 3 weken.


TOEZICHT EN HANDHAVING
Aan de hand van
  • de definitieve inrichtingstekening;
  • de evenementen vergunning
  • deze gebruiksverklaring
vindt er mogelijk een voor- en nacontrole plaats door een toezichthouder van de afdeling Stadsbeheer.

De vergunninghouder is het aanspreekpunt en tevens eindverantwoordelijke. De vergunninghouder dient daarom kennis te nemen van de (aanvullende) voorschriften en zal er daarnaast zorg voor dragen dat alle medewerkers en (onder)aannemers die werkzaam zijn op de evenementenlocatie hiervan op de hoogte worden gebracht, en zal erop toezien dat deze nageleefd worden.

Indien er bij dit evenement afgeweken wordt van de voorschriften, is de vergunninghouder verplicht om hiervan melding te maken in deze gebruiksverklaring en zich te houden aan eventuele aanvullende voorschriften voortkomend uit de beheertoets.