Omgevingsvergunning bouwen

Let op

In verband met hemelvaartsdag worden op donderdag 21 mei 2020 géén flitsaanvragen beoordeeld. Alle flitsaanvragen die vóór donderdag 21 mei 2020 vóór 12.00 uur worden ingediend, worden een week later op donderdag 28 mei 2020 beoordeeld. 

Nog zeker tot en met 24 mei is er geen mogelijkheid om tussen 9.00 en 12.00 uur een "flitsvergunning bouwen" aan de balie aan te vragen. Door het coronavirus werken veel van onze medewerkers uit voorzorg thuis en kan de balie niet open. Je kunt het wel gewoon online aanvragen via flitsvergunning@eindhoven.nl. Excuses voor het ongemak.

De omgevingsvergunning is een totale vergunning op het gebied van bouwen, milieu, natuur en ruimte. De omgevingsvergunning vervangt verschillende losse vergunningen, zoals de bouwvergunning, sloopvergunning, kapvergunning en milieuvergunning.

Wanneer heb ik een vergunning nodig?

Voor sommige bouwwerken heb je geen omgevingsvergunning nodig. Bijvoorbeeld voor een kleine dakkapel aan de achterkant van je woning. Voor een dakkapel aan de voorkant van je woning, moet je altijd een vergunning aanvragen.
Wil jij iets bouwen of verbouwen en wil je weten of je een omgevingsvergunning nodig hebt? Doe de vergunningcheck in het Omgevingsloket Online (OLO)

Heb je een omgevingsvergunning nodig, vraag deze dan aan via hetzelfde Omgevingsloket, tenzij je in aanmerking komt voor een flitsvergunning. Dat is een versnelde afhandeling van je aanvraag.

Stap voor stap

  1. Check of je een vergunning nodig hebt.

  2. Is dat zo? Benoem de benodigde bijlagen volgens de lijst.

  3. Vraag de (flits)vergunning aan.

  4. We nemen je aanvraag in behandeling.

  5. Meestal hoor je binnen 8 weken van ons.

  6. Je ontvangt ons antwoord (de beschikking) digitaal.

  7. Ben je het er niet mee eens? Dan kun je bezwaar maken.