Chat met ons

Tweede fase wegenstructuur Eindhoven Noordwest zo goed als afgerond

In november 2021 is de verlegde en verlengde Spottersweg geopend voor verkeer. De Spottersweg vormt nu een vrijwel rechtstreekse verbinding tussen de A58 in het noorden en Eindhoven Airport in het zuiden. Ook is er een fietsbrug aangelegd over de Spottersweg ter hoogte van de Oirschotsedijk/Eindhovensedijk. De nieuwe brug is een belangrijke schakel in de fietsverbinding tussen Eindhoven en Oirschot.

Aanvullende informatie

Startdatum

De in Eindhoven Noordwest en omgeving gevestigde bedrijventerreinen, zoals BIC en Westfields, zijn met de nieuwe Spottersweg beter bereikbaar dan voorheen. Als ook het laatste deel van de Spottersweg, tussen de Luchthavenweg en de Anthony Fokkerweg gerealiseerd is, is (het gebied rondom) Eindhoven Airport ook vanaf het zuiden beter bereikbaar. Dankzij de nieuwe brug over de Spottersweg is de Oirschotsedijk voor fietsers echt weer dé weg van en naar Oirschot. De fietsbrug is onderdeel van de Groene Corridor, de groene verbinding tussen Eindhoven en Oirschot.

Met de realisatie van dit deel van de wegenstructuur is de tweede fase van het project zo goed als afgerond. Alleen tussen de Luchthavenweg en de Anthony Fokkerweg, waar de Spottersweg verder wordt verlengd, moeten nog werkzaamheden plaatsvinden. Door vertraging in de verwerving van de gronden kon gemeente Eindhoven niet eerder beginnen met dit deel van de Spottersweg.

Op 1 november opende wethouder Monique List (mobiliteit) samen met Ad van Beek, de Oirschotse wethouder van mobiliteit, het nieuwste deel van de wegenstructuur. De fietsbrug werd meteen in gebruik genomen door de wethouders.

Off