Uittreksel Burgerlijke Stand

Elke levensgebeurtenis, zoals een geboorte, huwelijk of echtscheiding, wordt vastgelegd bij de gemeente waar de gebeurtenis heeft plaatsgevonden. Wil je bewijs van zo’n gebeurtenis die in Eindhoven heeft plaatsgevonden en ben je 16 jaar of ouder? Dan kun je een uittreksel (akte) uit de burgerlijke stand aanvragen via het online formulier (met DigiD).

Dit kan op drie manieren:

  1. Digitaal (met DigiD)
  2. Digitaal (zonder DigiD) 
    Je maakt eerst € 14,00 over naar Publiekszaken DVL/PRS, IBAN nummer: NL25 INGB 0001 0960 58 (of BIC-code INGB NL2A). Vermeld in de omschrijving je naam, de aanvraagdatum en 'uittreksel burgerlijke stand'. Vervolgens vul je het formulier in. Hierbij voeg je een bewijs van betaling en een scan van je identiteitsbewijs toe. Kijk op rijksoverheid.nl hoe je veilig een kopie van je identiteitsbewijs opstuurt. We versturen je afschrift in beginsel binnen 5 werkdagen per post.
  3. Aan de balie van het Inwonersplein
     

Bel ons op 14 040 voordat je een afspraak maakt om naar het Inwonersplein te komen. De meest gangbare akten zijn gescand en door onze medewerkers aan de balie uit te printen. Dit geldt echter niet voor alle akten. We kunnen daardoor niet garanderen dat jouw akte op het moment dat je aan de balie komt beschikbaar is. Als je ons eerst belt dan bekijken we samen wat de beste oplossing is en wanneer je het afschrift kunt komen ophalen. Breng als je naar de balie komt je identiteitsbewijs mee. Betaal per pin (bij voorkeur) of contant aan de balie.

Let op: Een uittreksel uit de BS wordt vaak verward met een uittreksel uit de Basisregistratie personen (BRP). Dit zijn echter 2 verschillende aanvragen. In de BRP staan de persoonsgegevens van iedereen die in Eindhoven woont of heeft gewoond. Als je een bewijs wilt dat je in Eindhoven woont, vraag je bij ons een uittreksel uit de BRP aan.

Stap voor stap

  1. Vraag het uittreksel aan met DigiD.
  2. Betaal via iDeal.
  3. Bij een digitale aanvraag (met DigiD) versturen wij het uittreksel binnen 5 werkdagen per post. Akten van voor 1970 en overlijdensakten hebben we niet digitaal. Het per post versturen van uittreksels van deze akten kan daarom langer duren dan 5 werkdagen.