Meedoenbijdrage

Let op

Update 19 september 2023: Je kunt de energietoeslag 2023 nog niet aanvragen. De regering in Den Haag moet nog beslissen over de wet die de energietoeslag 2023 regelt. Als dat besloten is, weten we hoeveel geld Eindhoven krijgt voor de energietoeslag. Dan kan B&W bepalen hoe de energietoeslag in Eindhoven eruit gaat zien. Zodra dat bekend is, vind je dat hier op de site.

De Meedoenbijdrage kun je al wel aanvragen. Deze staat in 2023 los van de energietoeslag.

Ben je 18 jaar of ouder, woon je in Eindhoven en heb je een laag inkomen? Dan kun je van 1 februari tot en met 31 december de Meedoenbijdrage voor het jaar 2023 online aanvragen: voor jezelf, maar ook voor je partner en minderjarige kinderen. De Meedoenbijdrage is een geldbedrag dat je één keer per jaar ontvangt van de gemeente en vrij mag besteden. Hiermee zorgen we dat iedereen kan meedoen aan een sport, dansles of een hobbycursus. Of om de ouderbijdrage of schoolspullen te betalen. Is de Meedoenbijdrage toegekend? Dan kun je ook aanspraak maken op gratis reizen met de bus, een voordelig bibliotheek abonnement en zwemmen met korting. Heb je kinderen van 6 jaar of ouder? Dan kunnen zij gratis hun zwemdiploma A halen.

Kijk op de website Bereken uw recht voor welke inkomensregelingen je in aanmerking komt.

Stap voor stap

  1. Check op Bereken uw recht of je in aanmerking komt voor de Meedoenbijdrage.
  2. Als dat zo is, vraag dan de Meedoenbijdrage aan. Dit kan van 1 februari t/m 31 december 2023. 
  3. Stuur inkomensgegevens en bankafschriften van jezelf en je eventuele partner mee met de aanvraag.
  4. Je krijgt binnen 8 weken per brief ons besluit.

Inwoners met een laag inkomen krijgen een extra financiële bijdrage voor de energiekosten. Bekijk de pagina Energietoeslag voor meer informatie.

Video met uitleg over de Meedoenbijdrage

Stel je vraag