Nieuw kunstwerk Luchtvaartobservatieligbank aan de Groene Corridor

Op het snijpunt van de Groene Corridor, het Beatrixbos en de aanvliegroute van de luchthaven Eindhoven staat het landschapskunstwerk de Luchtvaartobservatieligbank. De plek van het kunstwerk accentueert de entree van de (toekomstige) BIC campus. Op vrijdag 11 november is het kunstwerk geopend door wethouder Rik Thijs.

Het ontwerp

De luchtvaartobservatieligbank van Studio Marco Vermeulen nodigt voorbijgangers uit om te pauzeren en de indrukwekkende laag overvliegende vliegtuigen te ervaren. Het landschapskunstwerk transformeert langzaam van een zitbank tot een ligbank en weer terug. En maakt zo alle zit- en lighoudingen mogelijk. Door de bijzondere vorm lijkt het kunstwerk te bewegen als je het passeert. De bank bestaat uit bijna 1.500 balkjes die gemaakt zijn van gerecycled kunststof. Op de balkjes staan de namen van sponsoren die deze bank mede mogelijk hebben gemaakt, naast een bijdrage uit de Regio Deal Brainport Eindhoven. Doordat de balkjes een onderlinge afstand hebben van 5 centimeter, fungeert het kunstwerk ook als een bijzonder fietsenrek. Binnen het cirkelvormige kunstwerk krijgt de natuur de vrije ruimte om te verruigen.

Kunst aan de Groene Corridor

De Groene Corridor is een aantrekkelijk groene fietsverbinding tussen het 18 Septemberplein in hartje Eindhoven en de historische kerk aan de Oirschotse markt. De verbinding brengt stad en platteland bij elkaar. Met kunst wordt meer aandacht geschonken aan de fietsverbinding in Eindhoven Noordwest. De kunstwerken moeten voorbijgangers aantrekken, verrassen en aan het denken zetten over relatie tussen het verleden, de natuur en de slimme toekomst van het gebied. Kunst aan de Groene Corridor nodigt uit om te pauzeren, te onderzoeken en de omliggende gebieden in te gaan.

Eindhoven Noordwest

Eindhoven Noordwest is een prachtig groen gebied met verschillende contrasten tussen recreatie en ondernemen. Het gebied verbindt stad en land met ruimtelijke ‘iconen’ als de Groene Corridor, de nieuwe fietsbrug Tegenbosch over de snelweg A2/N2 en met structuren als de Slowlane langs het Beatrixkanaal.

Kijk voor meer informatie over het kunstwerk op de pagina Groen en Recreatie.

Landschapskunstwerk de Luchtvaartobservatieligbank

Off

Stel je vraag