Deelmobiliteit

Eindhoven wil een leefbare, aantrekkelijke en bereikbare stad zijn waar het fijn is om te verblijven en te recreëren. We stimuleren daarom lopen, fietsen, het gebruik van openbaar vervoer en deelmobiliteit. Door het delen van voertuigen kan de schaarse openbare ruimte efficiënter worden gebruikt. We hebben dan namelijk samen minder voertuigen nodig. Zo blijft er meer ruimte over voor recreatie en groen.

Op deze pagina vind je informatie over deelmobiliteit in Eindhoven. Informatie voor inwoners en bezoekers maar ook voor aanbieders van deelmobiliteit. En je leest hoe we omgaan met deelmobiliteit bij (bouw)ontwikkelingen.

Parkeren en reizen (P+R)

In het centrum van Eindhoven willen we bewoners en bezoekers de ruimte geven om te lopen, fietsen en recreëren. Daarom is er minder plek voor auto’s en stimuleren we juist het gebruik van openbaar vervoer. Wil je goedkoop parkeren en toch snel en gemakkelijk op je bestemming arriveren? Parkeer dan aan de rand van de stad en stap over op de bus of een deelscooter. Kijk voor meer informatie op de pagina Parkeren en reizen (P+R).