Wat kun jij doen aan veiligheid?

Wil jij je graag veiliger voelen in jouw buurt of wil je zorgen dat uw buurt veiliger wordt? Geef je dan op voor een whatsappgroep of doe mee aan een buurtinitiatief of opruimactie. Veel Eindhovenaren zetten zich hier al voor in. Sluit je aan bij een initiatief in jouw buurt of start er zelf een.

Buurtpreventie

Wil jij samen met jouw buurtgenoten zorgen dat jouw wijk veiliger is en veiliger voelt? En denken jullie eraan om een buurtpreventieteam te starten? Wij kunnen je helpen met gratis praktische ondersteuning. Meer informatie vind je op de pagina Buurtpreventie.

Veiligheidskaart

Niet iedereen is op de hoogte wat te doen bij een noodgeval. Om je te helpen hebben wij de belangrijkste nummers en informatie op een rijtje gezet op de Veiligheidskaart. Download de kaart op de pagina Veiligheidskaart.

Overlast melden

Woonoverlast

Heb je last van lawaai, verkeerd parkeren, stank of rommel van mensen in je buurt? Ga eerst samen rustig in gesprek. Helpt dat niet? Maak dan gebruik van buurtbemiddeling via buurtbemiddelingeindhoven.nl. Helpt dat ook niet? Gebruik de woonoverlast app of Meld de overlast dan bij ons Advies- en meldpunt woonoverlast. Kijk voor meer informatie op de pagina Woonoverlast melden.

Andere overlast?

Denk bijvoorbeeld aan onveilige situaties, jeugd- of geluidsoverlast of illegale bouw. Doe dan een melding. Dan gaan de handhavers of inspecteurs ermee aan de slag.

Voorkom woninginbraak

Zorg dat het inbrekers niet lukt om in jouw huis in te breken. Wil je meer weten wat je hiervoor kunt doen? Bekijk dan de pagina's hieronder.

Meer tips en informatie over veiligheid

Stel je vraag