Eindje Om

Loop je regelmatig een eindje om in je buurt of wijk? En vind je het leuk om de route te delen met je buurtgenoten? We helpen je graag jouw Eindje Om te realiseren via eindjeom@eindhoven.nl.

Eindje om #1: Pieter Eiffhuis

Dit ‘Eindje Om’ start vanaf de prinsheerlijke huiskamer van het Pieter Eiffhuis S in de buurt Prinsejagt.

De wandeling brengt je langs de authentieke Maria Koningin van de Vrede kapel ( 1) , voorbij fijne zitplekken ( 2, 3, 6) waar je kan ontspannen, met elkaar een praatje maken, door het groenrijke Fruinpark met klauterkeien (op afbeelding 4) en bloemrijke weides (5) vol bloemen en vlinders. Na de wandeling kun je koffie en thee drinken bij het Pieter Eiffhuis. Het Eindje Om is ongeveer 2 kilometer lang.

Eindje om #2: Samen voor schoon, Achtse Barrier

Dit ‘Eindje Om’ start vanaf een willekeurig punt aan de Fransebaan in de buurt Achtse Barrier

3 jaar geleden heeft Doortje via Adopteer een Straat de Fransebaan in de Achtse Barrier geadopteerd. Samen met buurtbewoner Paul maakt ze de Fransebaan schoon. Want, als iedereen een stuk afval zou oprapen, zou de wereld er heel anders uit zien. Of nog beter: gooi het gewoon meteen in de afvalbak!
Dit Eindje Om is ongeveer 4 kilometer lang.

Eindje Om #3 Vlokhoven

Dit ‘Eindje Om’ start vanaf het gezellige Wijkcentrum Unitas S in de buurt Vlokhoven.

De wandeling brengt je langs een historisch dorpsgezicht met de Lieve-Vrouw Van Lourdeskerk en karakteristieke huizen, voorbij de Samaria Kunsttuin welke door bewoners met mooie bloemen en groenten verfraaid is. Wist je dat de zitjes en het insectenhotel vervaardigd zijn uit bomen die voorheen in de straat stonden? Links en rechts liggen groene speelveldjes waar je heerlijk kan bewegen en kom je langs Steunpunt Vlokhoven. Dorst? Bij het trapveldje (Taborstraat) is een tappunt waar je je flesje gratis kunt vullen met fris water.
Dit Eindje Om is ongeveer 2,5 kilometer lang.

Eindje om #4Buchrnhornen Gennep

Dit ‘Eindje Om’ start vanaf de historische Genneper Hoeve in de buurt Gennep.

De wandeling brengt je door een sprookjesachtig beekdallandschap, voorbij karakteristieke sluizen, de Genneper Watermolen over de Trompetterloop, langs prettige zitplekken waar je van een fantastisch uitzicht over de landbouwgronden kan genieten Na de wandeling kun je bij de hoeve ook heerlijke, verse groente, fruit en andere producten halen.
Dit Eindje Om is ongeveer 2 kilometer lang.

Eindje Om #5 de Dommel door de stad

Dit ‘Eindje Om’ start vanaf het Van Abbemuseum S in de buurt binnenstad.

De wandeling brengt je langs verrassende stukjes groen zoals de stadstuin, cultuurhistorische objecten zoals de fabrieksmuur van NV Linnenfabrieken Briel & Verster, (tuin)kunstwerken zoals de voetbrug die verbinding maakt tussen het museum en de ‘Rode Loper’ en de oude kademuur en bruggen met faunapassages.
Een folder met meer informatie over de wandeling vind je op trefpuntgroeneindhoven.nl.