Chat met ons

Kamers met Aandacht

Ben jij een jongere tussen de 18 en 23 jaar en kom jij uit de jeugdzorg? Wil je graag een kamer huren bij een particulier die jou opneemt in zijn/haar gezin/huishouden? Of heb je juist een kamer over die je zou willen verhuren aan een jongere? En vind je het leuk om ervoor te zorgen dat deze jonge huurder zich thuis voelt? Dan is Kamers met Aandacht iets voor jou!

Kamers met Aandacht is als initiatief eerder in andere steden gestart en heeft inmiddels 110 jongeren gekoppeld aan verhuurders. In Eindhoven gaat het om een pilot van een jaar, waarin Stichting Kamers met Aandacht samen met de Eindhovens zorgaanbieders op zoek gaat naar kamers voor Eindhovense jongeren. Met als doel de jongeren te begeleiden naar volledig zelfstandig wonen.

Kamer huren?

Je kunt een Kamer met Aandacht huren als je tussen de 18 en 23 jaar bent en uit de jeugdzorg komt. Naast een fijn thuis krijg je het eerste half jaar begeleiding van je eigen hulpverlener. En als jij het leuk vindt om ook de verhuurder te helpen met dagelijkse dingen, dan mag dat. Misschien ben jij bijvoorbeeld een kei in computers en is de verhuurder daar erg mee geholpen.

Kamer verhuren?

Wil jij graag een kamer verhuren aan een jongere tussen de 18 en 23 jaar? En vind je het leuk om ervoor te zorgen dat deze jonge huurder zich thuis voelt? De jongere komt uit de jeugdzorg met een dagbesteding (werk/school) en heeft geen problematiek die het dagelijks functioneren in de weg staat.

Maak het verschil en meld je aan bij Kamers met Aandacht!