Samen maken we Eindhoven veilig

De slogan Samen maken we Eindhoven Veilig gaat over het veilige verkeersgevoel dat we met z’n allen willen hebben en het veilige verkeersgedrag dat hierbij hoort.

90% van alle verkeersongelukken komt door ons gedrag. Het aantal verkeersongelukken in Eindhoven kunnen we samen terugdringen. Niet door meer verbodsregels en handhaving, maar door iedere Eindhovenaar te vragen om mee te helpen. Dus niet omdat het (volgens de regels) moet, maar omdat we het samen willen! Als iedereen hierbij stilstaat en zich afvraagt; ‘wat kan ik beter doen?’, zal het aantal ongelukken hopelijk ‘vanzelf’ dalen.

Met de campagne Samen maken we Eindhoven veilig willen we laten zien wat Eindhovenaren zelf kunnen doen. Ook zorgen we voor tips en inspiratie. Vaak gaat het om kleine aanpassingen in ons verkeersgedrag zoals uitgerust op pad gaan. Een kleine moeite maar het voorkomt wel veel vervelende ongelukken.

Hieronder vind je actuele acties en een jaaroverzicht van alle acties en campagnes.

Lopende acties

De scholen zijn weer begonnen

Vlak na de zomervakantie zien we vaak dat er meer ongevallen plaatsvinden onder fietsende scholieren. Hierom doet de gemeente mee aan de landelijke campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’ en attenderen we weggebruikers in deze periode op de toenemende drukte rondom scholen, kinderdagverblijven en peuterspeelzalen. Op 25 drukke plekken waar het verkeer de stad in komt hangen we de bekende spandoeken op om automobilisten te attenderen op hun snelheid en de jonge verkeersdeelnemers.

Acties en campagnes in 2021

 Acties en Campagnes in 2021

Fietsverlichtingsactie Reflection Day

januari

Nationaal Fietsverkeersexamen

april

Gedragscampagne Snelheid

mei/ juni

Inzet snelheidsmeterspaarpot provincie Noord-Brabant

mei/juni

Landelijke campagne Wij gaan weer naar school

augustus

Gedragscampagne Afleiding/ Aandacht op de Weg oktober
Landelijke Fietsverlichtingsactie ‘AAN in het donker’ november en december
Fietsverlichtingsactie Reflection Day december

Trainingen 2021

Rijvaardigheidstraining jonge bestuurders

hele jaar

Fietstrainingen senioren

najaar 2021

Fietstrainingen expats en mensen met een niet-westerse achtergrond

2 en 9 oktober

Opfriscursus verkeerskennis

november

Samen maken we Eindhoven veilig

Vragen of ideeën?

Heb jij vragen of een goed idee over hoe we Eindhoven nog verkeersveiliger kunnen maken? Mail dan naar verkeersveilig@eindhoven.nl.

Ook interessant