Module arbeidsparticipatie inburgering

Sinds de invoering van de nieuwe wet inburgering (2022) zijn we het er allemaal over eens:

Inburgeren = meedoen, meedoen = inburgeren

Werkgevers staan te springen om mensen, en nieuwkomers zoals vluchtelingen moeten zo snel mogelijk gaan meedoen in de Nederlandse samenleving. Werk staat bij inburgeren voortaan op nummer één, naast het leren van de Nederlandse taal.

Ondernemers, bedrijven en gemeente slaan handen ineen

We zoeken werkgevers die inburgeraars willen ontmoeten en hen willen laten kennismaken met hun bedrijf. Dat kan bijvoorbeeld door een rondleiding, korte stage, of een meeloopdag. Maar wellicht zijn er andere, betere ideeën. Neem contact met ons op en laat ons weten welke kansen jij ziet. Voor je bedrijf en voor de inburgeraars.

Wat doet de gemeente?

De gemeente organiseert de module arbeidsparticipatie (MAP), een wederzijdse kennismaking met de regionale arbeidsmarkt. Eerst krijgen inburgeraars informatie over arbeidsmark en hun mogelijkheden en kansen hier. Daarna volgt een praktische kennismaking bij bedrijven en organisaties.

Voordelen voor werkgevers

  • Potentiële medewerkers leren kennen.
  • Ondersteuning vanuit de gemeente.
  • Werkzaamheden laten verrichten (ter oriëntatie).
  • Maatschappelijke betrokkenheid tonen.

Aan de slag

Natuurlijk kunnen nieuwkomers niet van vandaag op morgen meteen aan de slag. Maar nu werkgevers staan te springen om mensen en het voor inburgeraars zo belangrijk is om zo snel mogelijk te gaan meedoen in de maatschappij, brengen we die werelden graag bij elkaar.

De waarde van werk

Voor werkgevers betekent werk een draaiend bedrijf, voortbestaan, groei en omzet. Voor inburgeraars betekent werk naast inkomen ook structuur, contacten, leren en eigenwaarde. Werken met inburgeraars is dus ook een teken van maatschappelijk betrokken ondernemen.

Contact

Vragen, tips, ideeën? Je bent welkom bij team Inburgering van de gemeente. Laat je gegevens achter via ons contactformulier en we nemen contact met je op.

Stel je vraag