Pact Woensel Zuid

Welkom in Woensel Zuid: een bruisend stadsdeel in een groeiende stad. Met 40.000 inwoners in drie wijken en zeventien buurten. Kleurrijk en divers. Een mooi stukje Eindhoven waar we zuinig op moeten zijn en waar we de komende tijd extra aandacht aan gaan geven.

Waarom Woensel Zuid?

In het stadsdeel Woensel Zuid gaat het minder goed dan in de rest van Eindhoven. Niet iedereen in Woensel Zuid kan van de groei van de stad meegenieten.

Zo heb je als je in Woensel-Zuid woont gemiddeld minder kans op een passende opleiding of baan, een goede woning in een fijne buurt of de juiste hulp dan in de rest van de stad.

Kortom: in bepaalde delen van het stadsdeel Woensel Zuid is het voor mensen lastiger leven dan ergens anders. En dat willen we met het Pact Woensel Zuid veranderen. 

De enige manier waarop we dat kunnen doen, is door samen te werken. Met ondernemers, organisaties uit de zorg, bewonersorganisaties, woningcorporaties, het onderwijs en vele andere partners. De vraagstukken die er spelen hebben namelijk allemaal met elkaar te maken. Zo hebben je financiële situatie en je woonomgeving bijvoorbeeld óók invloed op je gezondheid. En je gezondheid heeft dan weer invloed op je mogelijkheden om te werken en daarmee op je inkomen. Om dat soort ingewikkelde vraagstukken aan te pakken moeten we dus niet alleen oog hebben voor één van die problemen, maar voor het totaalplaatje. En dat betekent dat we samen moeten gaan werken.

Stel je vraag