Trouwambtenaren

Van harte gefeliciteerd! Jullie hebben besloten te gaan trouwen of een geregistreerd partnerschap aan te gaan. De 'Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand' (BABS of trouwambtenaar) sluit het huwelijk of het geregistreerd partnerschap. 

Hij of zij geeft samen met jullie een bijzondere invulling aan jullie moment. Een paar weken van tevoren hebben jullie een gesprek met de trouwambtenaar om in detail de grote dag door te praten. In Eindhoven hebben we verschillende enthousiaste en kundige trouwambtenaren die graag een bijdrage leveren aan de mooiste dag van jullie leven.

De Eindhovense trouwambtenaren stellen zich hieronder graag aan je voor!

Mag ook iemand anders mijn huwelijk of het geregistreerd partnerschap sluiten?

Jullie kunnen ook iemand anders de ceremonie laten doen. Je mag zelf kiezen wie dat doet. Bijvoorbeeld een dierbaar familielid of goede vriend die speciaal voor deze dag wordt benoemd en zo nodig beëdigd om de plechtigheid te voltrekken. Geef dit wel minstens 3 maanden van te voren bij ons aan. De kosten hiervoor bedragen  € 485,00

Jullie kunnen ook kiezen voor een BABS uit een andere gemeente. We benoemen hem/haar dan voor een dag. De kosten hiervoor bedragen € 180,00. Ook raadsleden en wethouders van Eindhoven kunnen benoemd worden tot BABS. Dat kan voor de gelegenheid van één huwelijk of de duur van hun ambt.

Voor meer informatie kun je contact opnemen via 14 040.

Stel je vraag