Soorten ceremonies voor huwelijk/partnerschap

Er zijn 3 manieren om een huwelijk te sluiten of partnerschap te registreren. Veel huwelijken of partnerschappen worden gesloten met een ceremonie, maar het kan ook zonder ceremonie. Daarnaast biedt de gemeente Eindhoven een gratis huwelijk/partnerschap aan.

Optie 1: Huwelijk/partnerschap met ceremonie

Een huwelijk of geregistreerd partnerschap met ceremonie vindt plaats in de trouwzaal van het Stadhuis of op een locatie naar keuze. De ceremonie duurt ongeveer drie kwartier.

Optie 2: Huwelijk/partnerschap zonder ceremonie

Een huwelijk/partnerschap zonder ceremonie is een snelle en minder kostbare mogelijkheid om te trouwen of een geregistreerd partnerschap aan te gaan. Jullie zijn samen met jullie 2 getuigen van harte welkom. Er is geen ruimte voor gasten. De plechtigheid duurt ongeveer 20 minuten.

Optie 3: gratis huwelijk/partnerschap

Elke gemeente is wettelijk verplicht om twee maal per week de gelegenheid te bieden om gratis te trouwen of een geregistreerd partnerschap aan te gaan. Deze plechtigheid duurt ongeveer 15 minuten. Omdat er veel vraag is naar deze mogelijkheid, zijn de opties vaak al voor de komende 8 tot 10 maanden volgeboekt.

Voorwaarde voor een gratis huwelijk/partnerschap is dat tenminste één van jullie beiden in Eindhoven woont.

Omdat er veel vraag is naar deze mogelijkheid, zijn de opties vaak al voor de komende 8 tot 10 maanden volgeboekt.

Voorwaarde voor een gratis huwelijk/partnerschap is dat tenminste één van jullie beiden in Eindhoven woont.

Stel je vraag