Chat met ons

Industrie- en bedrijventerrein 'DE HURK'

Bedrijventerrein De Hurk is uitgegroeid tot het grootste bedrijventerrein in Eindhoven. Er werken ruim 15.000 mensen verdeeld over ongeveer 350 bedrijven. Op De Hurk zijn productie- en dienstverlenende bedrijven gevestigd die nodig zijn voor het functioneren van de stad, het stedelijk gebied en de Brainportregio.

Zoals metaal- en houtbewerkingsbedrijven, elektrotechnische industrie, kunststofverwerkende bedrijven, drukkerijen, handel in auto's, reparatie- en servicebedrijven, transportbedrijven, benzinestations, groothandel in diverse gassen, productie van diervoeding, beton en asfalt, vleesverwerking en metaal- en elektronica recycling. 

Ondanks de vele goede functies die industrie- en bedrijventerreinen hebben, zijn ze ook in de aandacht vanwege hun overlastgevende en mogelijke vervuilende karakter. Industrie- en bedrijventerreinen de Hurk ligt dicht bij 2 woonwijken: ’t Ven en Lievendaal. Bewoners van die buurten hebben hun bezorgdheid geuit over de gezondheids- en milieubelasting door de bedrijfsactiviteiten. Dat heeft te maken met schadelijke, niet zichtbare of waarneembare stoffen. Maar ook geuroverlast.