Chat met ons

Christ Wesenbeek Award uitgereikt

Stichting Ervaring die Staat heeft de Christ Wesenbeek Award ontvangen. Gemeente Eindhoven reikt deze prijs jaarlijks uit voor de inzet voor acceptatie van mensen met een mentale kwetsbaarheid en voor de positie van ervaringsdeskundigheid.

Ervaring die Staat is opgericht door dak- en thuislozen zelf, vanuit hun kennis en ervaringen. Krachtgericht werken staat centraal, net als zelfregie en medezeggenschap. De stichting vormt een nieuw aanbod in de maatschappelijke opvang in Eindhoven.

De uitreiking van de Award is onderdeel van brede beleidsontwikkeling rondom mentale gezondheid. Naast de award ontving de winnaar een cheque ter waarde van 2500 euro.

Naamgever award

De award is vernoemd naar Christ Wesenbeek (1957-2017). Deze ervaringsdeskundige van het eerste uur was betrokken bij de start van inspraak voor cliënten binnen de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) en bij het ontwikkelen van opleidingen voor ervaringsdeskundigen. Hij was een voorvechter voor een sterkere positie van mensen die te kampen hebben met mentale problemen.

Met deze award wil gemeente Eindhoven het belang benadrukken van ervaringsdeskundigen in het professioneel zorgnetwerk en moedige mensen in het zonnetje zetten.