sluit
Stuur door
Vul de uitkomst van de som in cijfers in, zodat het systeem weet dat u geen automatisch spamprogramma bent.

Parkeren van motoren

Regels voor het parkeren van motoren.

In de gemeente Eindhoven gelden de volgende regels voor het parkeren van motoren.

Parkeert u uw motor in een parkeervak of op straat? In dat geval gelden voor u de normale verkeersregels zoals bijvoorbeeld een parkeerverbod of stopverbod. Wanneer u parkeert in een gebied waar betaald parkeren geldt, moet u betalen voor de motor. Uiteraard kunt u geen kaartje uit de parkeerautomaat op de motor leggen. Betalen - en dus ook parkeren-  kan dan daarom alleen wanneer u gebruik maakt van stadspasparkeren of gsm-parkeren. U hoeft dan geen kaartje te hebben, wij controleren op basis van het kenteken of u betaald heeft.

Parkeert u uw motor in een parkeervak of op straat in een vergunninghoudergebied, dan heeft u een parkeervergunning nodig.

Parkeren op het trottoir

Strikt genomen is parkeren van een motor op het trottoir verboden. Dit verbod wordt echter niet actief gehandhaafd zolang uw op het trottoir geparkeerde motor de doorgang niet blokkeert en voetgangers en rolstoelgebruikers er geen last van hebben. Parkeer uw motor ook niet voor deuren, vlak naast of op gehandicaptenparkeerplaatsen of op laad- en losplaatsen. Bij geconstateerde overlast wordt er namelijk wel bekeurd.

Een motor met een zijspan mag niet op het trottoir staan.

Als u parkeert op het trottoir hoeft u niet te betalen en heeft u geen vergunning nodig.

 

Parkeren van motoren

Contact Inwonersplein

Contactformulier

Telefoon:
14 040
Vanuit het buitenland:
+31 40 238 6000

Bezoekadres:
Stadskantoor, Stadhuisplein 10
5611 EM Eindhoven
Openingstijden

Postadres:
Postbus 90150
5600 RB Eindhoven