sluit
Stuur door
Vul de uitkomst van de som in cijfers in, zodat het systeem weet dat u geen automatisch spamprogramma bent.

Eindhoven doet mee aan landelijk fietsonderzoek

De gemeente roept inwoners en werknemers op om vanaf 19 september mee te doen aan de Nationale Fiets Telweek.

De gemeente Eindhoven roept inwoners en werknemers in Eindhoven op om mee te doen aan het grote nationale fietsonderzoek van de Nationale Fiets Telweek. Door middel van een innovatieve onderzoeksapp wordt het dagelijkse fietsgedrag van deelnemers in de derde week van september in kaart gebracht. De vergaarde data wordt gebruikt door overheden, onderzoeksinstellingen en maatschappelijke organisaties om ons fietsnetwerk te verbeteren.

Wethouder Jannie Visscher: “Ik wil alle fietsers in Eindhoven oproepen om de app te downloaden en mee te fietsen. De fietstelweek levert ons belangrijke informatie op over hoe we Eindhoven aantrekkelijker kunnen maken voor fietsers en als er meer fietsers meedoen, krijgen wij betere gegevens. We zijn vooral geïnteresseerd in de locaties waar fietsers veel vertraging ondervinden. Die willen we graag aanpakken.”

Gratis app

De app is gratis te downloaden in de Google Play Store en de App Store. Het enige wat deelnemers moeten doen is aanmelden in de app en de locatievoorziening aanzetten. Op 19 september start de app automatisch met meten van de fietskilometers. Op 25 september stopt de app met tellen.

Meer informatie op www.fietstelweek.nl.

Eindhoven doet mee aan landelijk fietsonderzoek

Contact Inwonersplein

Contactformulier

Telefoon:
14 040
Vanuit het buitenland:
+31 40 238 6000

Bezoekadres:
Stadskantoor, Stadhuisplein 10
5611 EM Eindhoven
Openingstijden

Postadres:
Postbus 90150
5600 RB Eindhoven