sluit
Stuur door
Vul de uitkomst van de som in cijfers in, zodat het systeem weet dat u geen automatisch spamprogramma bent.

Social Design Talent Award naar Juliette Pepin

Gemeentelijke prijs voor educatief project dat kinderen laat kennismaken met andere culturen.

Juliette Pepin kreeg donderdagavond in het Veemgebouw tijdens een business-event van Het World Trade Center Eindhoven (WTC-E) op Strijp-S de Social Design Talent Award 2016 van de gemeente Eindhoven uitgereikt. De prijs bestaat uit een betaalde opdracht voor de gemeente ter waarde van 10.000 euro. Met deze prijs wordt een designtalent van de Design Academy/TUe onderscheiden die via een ontwerp een oplossing heeft ontwikkeld voor een sociaal-maatschappelijk vraagstuk.

M.O.T.S.

Winnares Pepin kreeg de prijs voor haar project M.O.T.S. Dit is een interactief educatief programma waarbij kinderen op jonge leeftijd via vreemde talen kennismaken met andere culturen. Volgens wethouder Renate Richters (zorg, welzijn en armoedebestrijding) verdient Pepin de award omdat ‘de jury het geweldig vindt dat dit even eenvoudige als ingenieuze programma kinderen aanzet om met nieuwsgierigheid in plaats van angst naar andere culturen te laten kijken.’

2e, 3e plaats én eervolle vermelding

De tweede en derde prijs, een coachingsgesprek ondernemerschap, aangeboden door WTC-E zakensociëteit, werd gewonnen door respectievelijk een groep van 11 studenten (TU/e Industrial design) met ‘Future City’ en Inge van Vliet (Design Academy) met HEN. Verder was er een eervolle vermelding voor het project The Ministery of Humanism door Maxime Benvenuto. De gemeente Eindhoven wil hem graag betrekken bij de ontwikkeling van de plannen Meet@City Hall en Living Lab.

Eerdere winnaars

Na de DDW gaan Pepin en de gemeente bekijken hoe haar opdracht verder doorontwikkeld kan worden. In 2013 won Helmonder Dave Hakkens de award voor een recyclemachine voor plastic. De winnaars van 2014 zijn de dames van de White Building die een social design project hebben gedaan rondom de re-integratie van ex-gedetineerden vanuit de gevangenis. En vorig jaar won Tove Elfferich de social design talent award. Zij heeft een bijdrage geleverd aan het project ‘Eindhoof je mee’ in het Stadhuis tijdens de DDW.

Social Design Talent Award naar Juliette Pepin

Contact Inwonersplein

Contactformulier

Telefoon:
14 040
Vanuit het buitenland:
+31 40 238 6000

Bezoekadres:
Stadskantoor, Stadhuisplein 10
5611 EM Eindhoven
Openingstijden

Postadres:
Postbus 90150
5600 RB Eindhoven