sluit
Stuur door
Vul de uitkomst van de som in cijfers in, zodat het systeem weet dat u geen automatisch spamprogramma bent.

Mary-Ann Schreurs president internationaal lichtstedennetwerk LUCI

Op 3 november is wethouder Mary-Ann Schreurs in Seoul verkozen als president van lichtstedennetwerk LUCI

Op donderdag 3 november is wethouder Mary-Ann Schreurs (licht en innovatie) als vertegenwoordiger van de stad Eindhoven gekozen als nieuwe president van LUCI (Lighting Urban Community International). De benoeming vond plaats op de jaarlijkse 'General Meeting' van LUCI, deze keer gehouden in Seoul. Met de benoeming neemt Schreurs het stokje over van Johan Nyhus (Göteborg) om de komende twee jaar een kartrekkende rol vervullen voor innovatieve (licht)toepassingen in de stadsontwikkeling. LUCI is een internationaal netwerk van steden die lichtinnovatie nadrukkelijk inzetten als middel om de kwaliteit van leven in hun steden te verbeteren. Seoul en Lyon zijn benoemd tot respectievelijk 1e en 2e vice-president.

Eindhoven en licht

Binnen het LUCI netwerk heeft niet alleen straatverlichting een rol, maar ook bredere en innovatieve toepassingen van licht die de kwaliteit van leven verbeteren. Ook het beperken van lichthinder en -verontreiniging, maar ook energiebesparing en het aanlichten van objecten en gebouwen, lichtkunstwerken en -festivals zijn onderwerpen die in het netwerk voorbij komen. Dankzij innovatieve lichttoepassingen en de grote aanbesteding voor licht, waarbij het consortium Philips/Heijmans voor 15 jaar met innovatieve verlichting in de stad aan de slag gaat, was er unaniem steun voor de rol van president voor 'Lichtstad' Eindhoven.

Mary-Ann Schreurs is blij met het voorzitterschap: "Licht heeft ongekende mogelijkheden op het gebied van toekomstige diensten en services voor iedereen. Maar samenwerking rondom bijvoorbeeld standaardisatie en data is essentieel om ook in Eindhoven de beste oplossingen voor onze inwoners en bezoekers te kunnen bieden. Ook de bijzondere ontwikkeling die we met Philips/Heijmans, en het creatieve MKB in het kielzog, tegemoet gaan kunnen we zo een belangrijke extra dimensie bieden". De verwachting is daarnaast dat GLOW via het LUCI-netwerk kan worden doorontwikkeld en verankerd als onderscheidend en toonaangevend internationaal lichtfestival.

Mary-Ann Schreurs president internationaal lichtstedennetwerk LUCI

Contact Inwonersplein

Contactformulier

Telefoon:
14 040
Vanuit het buitenland:
+31 40 238 6000

Bezoekadres:
Stadskantoor, Stadhuisplein 10
5611 EM Eindhoven
Openingstijden

Postadres:
Postbus 90150
5600 RB Eindhoven