sluit
Stuur door
Vul de uitkomst van de som in cijfers in, zodat het systeem weet dat u geen automatisch spamprogramma bent.

Erfgoedhuis

Het Erfgoedhuis vertelt het verhaal van Eindhoven.

Het Erfgoedhuis vertelt het verhaal van Eindhoven. Met een vaste collectie van duizenden archeologische en historische voorwerpen uit Eindhoven biedt het inzicht in het verleden van de stad. Het Erfgoedhuis organiseert en participeert ook in bijeenkomsten, lezingen en andere activiteiten. Zo koppelt het Erfgoedhuis de lessen uit het verleden, aan begrip voor het heden en inspiratie voor de toekomst. 

Meer informatie:

Samenwerking 

Het Erfgoedhuis Eindhoven is een onderdeel van de gemeente Eindhoven. In het Erfgoedhuis werken medewerkers Erfgoed/Archeologie samen met vrijwilligers van de Archeologische Vereniging Kempen en Peelland en de stichting Eindhoven in Beeld. 

Contact

Het Erfgoedhuis is gevestigd aan de Gasfabriek 2 (zijstraat van de Nachtegaallaan) Telefoon: 040-238 8899. Openingstijden: maandag t/m donderdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Neem contact op via erfgoedhuis@eindhoven.nl

Bezoek ons op internet: www.erfgoedhuiseindhoven.nl

Like ons op facebook: www.facebook.com/erfgoedhuiseindhoven

Jaarverslagen 2015 en 2016

Het Erfgoedhuis heeft een vliegende start gemaakt in 2015, en er waren activiteiten in 2016. Meer weten? Lees de jaarverslagen.

ArcheoHotspot Eindhoven opent in Erfgoedhuis

Het erfgoedhuis is ook een ArcheoHotspot. Bij de ArcheoHotspot staat archeologie centraal en wordt archeologie tastbaar. Bezoekers zien archeologen aan het werk en kunnen vragen kunt stellen over gevonden oude voorwerpen. De toegang is gratis.

De ArcheoHotspot bestaat uit drie componenten: ArcheoLab (waar bezoekers kunnen meehelpen met archeologisch onderzoek), ArcheoScope (waar archeologische vondsten worden weergegeven op een digitale kaart) en ArcheoCommunity (waar via skype contact mogelijk is met een archeoloog op een opgraving). Het is een plek waar bezoekers terecht kunnen met vragen over archeologische regelgeving. Maar het is ook een ontmoetingsplek voor vrijwilligers en professionals, liefhebbers en experts op het gebied van Archeologie, zowel online als op locatie.

Samenwerking

ArcheoHotspot Eindhoven is een samenwerking tussen de gemeente Eindhoven, AVKP (Archeologische Vereniging Kempen- en Peelland) en ArcheoHotspots. ArcheoHotspots is een initiatief van het Allard Pierson Museum in Amsterdam, in samenwerking met AWN- Vereniging van Vrijwilligers in de Archeologie. Dit is de derde ArcheoHotspot in Nederland, uiteindelijk komen er zes. ArcheoHotspots wordt mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds, Stichting Doen, VSB Fonds, Stichting Dioraphte en het Amsterdams Universiteitsfonds.

Erfgoedhuis

In het Erfgoedhuis Eindhoven werken medewerkers Erfgoed/Archeologie van de gemeente Eindhoven en Helmond samen met vrijwilligers van de AVKP en de stichting Eindhoven in Beeld.  Het Erfgoedhuis vertelt het verhaal van Eindhoven. Met een vaste collectie van duizenden archeologische en historische voorwerpen en foto’s uit Eindhoven biedt het inzicht in het verleden van de stad. Zo koppelt het Erfgoedhuis de lessen uit het verleden, aan begrip voor het heden en inspiratie voor de toekomst.

Bezoek de archeologen van Eindhoven en Helmond in de werkplaats of tijdens speurtochten in het veld.
lees verder
De geschiedenis van Eindhoven en omgeving.
lees verder
Erfgoedhuis

Contact Inwonersplein

Contactformulier

Telefoon:
14 040
Vanuit het buitenland:
+31 40 238 6000

Bezoekadres:
Stadskantoor, Stadhuisplein 10
5611 EM Eindhoven
Openingstijden

Postadres:
Postbus 90150
5600 RB Eindhoven