
Waarom krijgt de Geldropseweg een nieuwe inrichting?
In het bewonersinitiatief pleitten bewoners en ondernemers voor meer aandacht voor groen, verblijven en verkeersveiligheid, dit bewonersinitiatief is gehonoreerd met extra geld door de gemeenteraad. Het extra geld voor de Geldropseweg is nodig, omdat uit de evaluatie van de Vestdijk is gebleken dat een herinrichting in de binnenstad met veel risico’s gepaard gaat. Het gaat dan bijvoorbeeld om vervuilde grond, archeologische vondsten of explosieven. Uit nader onderzoek en een gedetailleerde kostenraming bleek dat er voor de herinrichting van de Geldropseweg meer geld nodig is. Dat komt bijvoorbeeld ook door sterk toegenomen bouw- en materiaalkosten.

Hoe gaat de Geldropseweg eruit zien?
De hele rijbaan en trottoirs tussen de kruisingen Vestdijk/Hertogstraat en St.Jorislaan/Gabriël Metsulaan gaan er uit en worden vervangen door nieuwe bestrating. Er komt veel groen waardoor er een fraai verblijfsgebied ontstaat waar het fijn wonen, werken en winkelen is. Door het aanbrengen van veel groen, een apart regenwaterriool en ondergrondse waterberging werken we meteen voor een groot deel aan de aanpassing aan het veranderende klimaat.
Hoe ziet de planning eruit?
Definitief ontwerp was gereed in augustus 2019. De start van de herinrichting staat gepland voor maart 2021. Dit is later dan gepland.
Uit ervaring met de herinrichting van de Vestdijk blijkt dat er bij de herinrichting van straten in de binnenstad veel risico’s zijn. Het gaat dan bijvoorbeeld om vervuilde grond, archeologische vondsten of explosieven. Daarom hebben we voor de Geldropseweg extra onderzoek gedaan. Hieruit blijkt dat er meer geld nodig is voor het project. In november 2020 heeft de gemeenteraad besloten om extra geld beschikbaar te stellen voor de herinrichting van de Geldropseweg. Op 25 november is de aanbesteding gestart.
Waar vind ik meer informatie?
- Definitief ontwerp Geldropseweg (1.74 MB)