Vernieuwing Stadhuisplein

Op en rondom het Stadhuisplein gaat veel veranderen. Er is behoefte aan nieuwe woningen en er is de wens om het plein groener te maken. Verder streven we ernaar om het Stadhuisplein het levendige middelpunt te laten zijn van een aantrekkelijke, leefbare en groene binnenstad.

Maar hoe zien Eindhovenaren het Stadhuisplein van de toekomst? Wat vinden zij belangrijk? In de eerste week van maart 2021 gaven bijna 5.500 inwoners (veelal Eindhovenaren) hun mening over de betekenis, het gebruik en de inrichting van het Stadhuisplein. Zij lieten hun mening horen via een digitale enquête. Ook zijn we in vijf buurten met bijna 150 inwoners in gesprek gegaan over de toekomst van het Stadhuisplein. En zochten we jongeren op, om met name ook van hen te horen wat hun mening is. Verder konden jongeren reageren op vragen en stellingen via Instagram.

Eindhovenaren spreken zich uit over het Stadhuisplein van de toekomst

Bekijk alle resultaten

Benieuwd naar alle uitkomsten en reacties? Via onderstaande documenten kun je alle resultaten van het samenspraakproces bekijken. Verderop kun je lezen wat we met alle resultaten doen. En hoe het vervolgproces voor het opstellen van een integraal gebiedskader voor het Stadhuisplein eruit ziet.

Of ben je op zoek naar