Eindhoven inventariseert knelpunten anderhalve meter samenleving

De gemeente Eindhoven heeft in de periode van 15 juni tot 1 juli inwoners en bezoekers van de stad gevraagd om locaties te melden waar zij knelpunten van de verplichte 1,5 meter coronamaatregel in de samenleving ervaren. Dat gebeurde aan de hand van een zogeheten “Prikker op de kaart”.

In totaal hebben 114 mensen 189 prikkers op de kaart gezet. Er zijn enkele locaties waar volgens meerdere mensen te weinig ruimte is om 1,5 meter afstand te houden.

De meeste overlast wordt in de binnenstad ervaren. Daar hebben we al een groot aantal markeringsmaatregelen getroffen, LED-schermen geplaatst en cityhosts ingezet. Deze maatregelen zijn ook in Winkelcentrum WoensXL getroffen, waar ook enkele mensen knelpunten ervaren. Daarnaast is de Kleine Berg veelvuldig aangewezen als plek met te weinig ruimte. Ook daar hebben we al maatregelen getroffen. Zo is er een gedeelte van de straat als voetgangersgebied ingericht en zijn alle parkeerplaatsen vervallen. Daarmee is er meer ruimte ontstaan en is er minder reden om met de auto naar de Kleine Berg te komen. Aanvullend is de ingang aan de Willemstraat voor auto’s versmald om zo nog meer ruimte te creëren voor voetgangers. Naar aanleiding van de Prikker op de kaart brengen we binnenkort extra gele looplijnen aan bij de drukke oversteekplaats van station Eindhoven Centraal naar het 18 Septemberplein. Zo maken we de looprichtingen duidelijk en kunnen we elkaar passerende voetgangersstromen beter van elkaar scheiden.  

We blijven de ontwikkelingen op het gebied van de verplichte 1,5 meter coronamaatregel in de samenleving nauwlettend volgen en indien nodig zoeken we naar aanvullende oplossingen.