Aangepaste dienstverlening ivm coronavirus

Let op
  • In verband met het coronavirus kunnen we aangevraagde reisdocumenten (ID-kaart of paspoort) op jouw verzoek tijdelijk gratis laten thuisbezorgen. Je hoeft daardoor één keer minder langs te komen. Je krijgt hier informatie over tijdens de aanvraagprocedure. We nemen de extra kosten voor het thuisbezorgen onze rekening. 

Vanwege de landelijke maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is de dienstverlening van de gemeente aangepast. Op deze pagina vind je onder andere informatie over het bezoek aan het Inwonersplein en andere gemeentelijke diensten en accommodaties.

Dienstverlening op het Inwonersplein

Kom je langs? Maak een afspraak!

Onze dienstverlening op het Inwonersplein gaat zoveel mogelijk door, maar wel in aangepaste vorm. We werken uitsluitend op afspraak met uitzondering van een speciale balie voor spoedgevallen en afhalen van documenten. Houd er rekening mee dat je bij het afhalen van documenten door drukte soms wat langer moet wachten dan gebruikelijk.

Is een afspraak niet echt noodzakelijk, stel die dan uit. Dus verloopt je paspoort of identiteitskaart, plan de afspraak dan kort voor de verloopdatum in.

Sinds 6 november is het weer verplicht om een mondkapje te dragen in het Inwonersplein. Daarnaast blijft het belangrijk om de 1,5 meter afstand te houden ten opzichte van de andere aanwezigen.

Bezorgen reisdocumenten

Aangevraagde reisdocumenten (id-kaart of paspoort) laten we tijdelijk thuisbezorgen. Je hoeft daardoor één keer minder langs te komen. Meer informatie over het thuisbezorgen van identiteitskaarten en paspoorten vind je op pagina Paspoort en identiteitskaart. We nemen de extra kosten voor onze rekening. 

Rijbewijs verlengen

Je kunt uiteraard bij de gemeente terecht voor het verlengen van je rijbewijs. Je kunt echter met een verlopen rijbewijs mogelijk nog een tijdje autorijden. Dit hangt bijvoorbeeld af van de datum waarop jouw rijbewijs verliep. Hiervoor gelden nieuwe Europese regels. Meer informatie daarover vind je op de website van het CBR.

Heb je een vraag aan de gemeente, kijk dan eerst op deze website. Als je het antwoord hier niet kunt vinden, stel dan je vraag via het contactformulier.