Aangepaste dienstverlening ivm coronavirus

Vanwege de landelijke maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is de dienstverlening van de gemeente aangepast. Op deze pagina vind je onder andere informatie over het bezoek aan het Inwonersplein en andere gemeentelijke diensten en accommodaties.

Maatregelen Inwonersplein

Regel zoveel mogelijk online

Onze dienstverlening in het Inwonersplein gaat gewoon door. Maar er zijn ook veel zaken die je thuis online kunt regelen:

Heb je een vraag aan de gemeente, kijk dan eerst op deze website. Als je het antwoord hier niet kunt vinden, stel dan je vraag via het contactformulier.

Aanvullende maatregelen bij bezoek aan het Inwonersplein

  • Bij de entree van het Inwonersplein staan beveiligers die het binnen en buiten gaan van bezoekers in de gaten houden. Zij vragen de bezoekers onder andere om voldoende afstand te houden. 
     
  • Uit voorzorg geven onze medewerkers geen hand (geen lichamelijk contact) en vragen wij bezoekers om voldoende afstand te houden.
     
  • Ook aan de balies nemen wij maatregelen. Zo is er op 1,5 meter vóór de balies een lint gespannen en worden er plexiglas schermen geplaatst.
     
  • Heb je een afspraak en heb je klachten als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts? Dan vragen wij je om je afspraak te annuleren. Je kunt dan op een later moment een nieuwe afspraak maken. 

Bezorgen reisdocumenten

Aangevraagde reisdocumenten (id-kaart of paspoort) laten we tijdelijk, tot 1 oktober, thuisbezorgen. Je hoeft daardoor één keer minder langs te komen. Je krijgt hier informatie over tijdens de aanvraagprocedure. We nemen de extra kosten voor onze rekening. 

Video: aangepaste dienstverlening in het nieuwe Inwonersplein

Bekijk hieronder een video over de coronamaatregelen in het nieuwe Inwonersplein.