Aangepaste dienstverlening ivm coronavirus

Let op
  • Controleer de geldigheidsduur van je reisdocument op tijd, een afspraak maken duurt door de coronamaatregelen langer dan normaal. Hiermee voorkom je teleurstellingen en extra kosten van bijvoorbeeld een spoedpaspoort.
  • In verband met het coronavirus kunnen we aangevraagde reisdocumenten (ID-kaart of paspoort) op jouw verzoek tijdelijk gratis laten thuisbezorgen. Je hoeft daardoor één keer minder langs te komen. Je krijgt hier informatie over tijdens de aanvraagprocedure. We nemen de extra kosten voor het thuisbezorgen onze rekening. 

Vanwege de landelijke maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is de dienstverlening van de gemeente aangepast. Op deze pagina vind je onder andere informatie over het bezoek aan het Inwonersplein en andere gemeentelijke diensten en accommodaties.

Dienstverlening op het Inwonersplein

Kom je langs? Maak een afspraak!

We werken uitsluitend op afspraak met uitzondering van een speciale balie voor spoedgevallen en afhalen van documenten.

Regel zoveel mogelijk online

Er zijn veel zaken die je thuis online kunt regelen:

Langskomen op het Inwonersplein
Onze dienstverlening op het Inwonersplein gaat zoveel mogelijk door, maar wel in aangepaste vorm We zetten in deze coronaperiode in op veiligheid van inwoners en medewerkers én op het zoveel mogelijk laten doorgaan van dienstverlening. Is een afspraak niet echt noodzakelijk, stel die dan uit. Dus verloopt je paspoort of identiteitskaart, plan de afspraak dan kort voor de verloopdatum in.

Er mogen maximaal 50 mensen (inclusief kinderen) in de publiek toegankelijke ruimtes van de gemeente, zoals het Inwonersplein. Daardoor kunnen er minder mensen tegelijk worden geholpen en kan er vertraging zijn in het maken van een afspraak. Houd er ook rekening mee dat je bij de ingang van het Inwonersplein even moet wachten.

Het is vanaf 5 juli niet meer verplicht om een mondkapje te dragen in het Inwonersplein. Het blijft wel belangrijk dat je minstens 1,5 meter afstand houdt ten opzichte van de andere aanwezigen.

Bezorgen reisdocumenten

Aangevraagde reisdocumenten (id-kaart of paspoort) laten we tijdelijk thuisbezorgen. Je hoeft daardoor één keer minder langs te komen. Meer informatie over het thuisbezorgen van id-kaarten en paspoorten vind je op pagina Paspoort en identiteitskaart. We nemen de extra kosten voor onze rekening. 

Rijbewijs verlengen

Je kunt uiteraard bij de gemeente terecht voor het verlengen van je rijbewijs. Je kunt echter met een verlopen rijbewijs mogelijk nog een tijdje autorijden. Dit hangt bijvoorbeeld af van de datum waarop jouw rijbewijs verliep. Hiervoor gelden nieuwe Europese regels. Meer informatie daarover vind je op de website van het CBR.

Heb je een vraag aan de gemeente, kijk dan eerst op deze website. Als je het antwoord hier niet kunt vinden, stel dan je vraag via het contactformulier.